BLOKIRANA ULICA U ZAGREBU

Poduzetnik prijavio da mu je na autu bomba: ‘Ne razumijem, ovo je suludo, pa ja nemam neprijatelja‘

Na upit o bespravnoj gradnji na koju nam ukazuju neki njegovi susjedi, Nekad K. dodaje da to nema veze sa zdravom pameću

 Policijski očevid u Hercegovačkoj ulici u Zagrebu

 /Cropix

- Nikome nisam dužan niti sam s ikim u sukobu. Ne trgujem drogom, ni automobilima a ni stanovima. Nemam tereta nikakvih i nisam u minusu. Ovaj objekt kupio sam prije četiri godine otprilike i krenuo s uređivanjem. Ne gradim bespravno. I ne znam što da kažem na tu suludu situaciju. Mora da je sve zabuna. Range Rover sam ostavio parkiran sinoć oko 18 sati kad sam se vratio s posla. I to nekih 40-ak metara dalje od kuće jer je naša ulica specifična i parkinga nema da bi jutros, kad sam krenuo na posao, uočio predmet na autu. Mislio sam da je plastična igračka i išao sam ga podignuti. A kako je stvar bila teška, pozvao sam policiju. I nije mi bilo ugodno - kaže za Jutarnji list Nenad K., građevinski poduzetnik koji je jutros u 8.20 sati okrenuo broj 192.

Ubrzo je uslijedila blokada ulice u rasponu od 15-ak kućnih brojeva te je policija s maksimalnom pažnjom utvrdila tijekom dvosatnog očevida da "pakleni" predmet nema potrebne komponente za detonaciju. Međutim, stvar je izuzeta te odnesena na vještačenje.

Vlasnik auta na kojem je bila ostavljena uvjeren je da to nije bila nikakva poruka njemu jer da, napominje ponovno, posluje prema zakonu i nema neprijatelje.

Na upit o bespravnoj gradnji na koju nam ukazuju neki njegovi susjedi, Nekad K. dodaje da to nema veze sa zdravom pameću.

- Po Zagrebu imam tri gradilišta i sve pravosnažne dozvole. A jedan susjed iz ulice me prijavio konzervatorima zbog stepenica na ovom objektu u Hercegovačkoj. To je kuća na tri etaže koje sam odlučio povezati stepenicama, radi sinova da svaki ima svoj dio. Prvo sam radi stepenica dobio dva negativna odgovora, a treći koji je uslijedio je bio pozitivan i da te stepenice moram napraviti sa stražnje strane kuće. Inspekcija me opalila i bio sam na Upravnom sudu. Nadam se da će policija brzo riješiti ovaj slučaj jer se okolo posvuda nalaze nadzorne kamere i vjerujem da je barem jedna snimila osobu koja je između 18 sati u ponedjeljak i 8 sati u utorak, na mome autu ostavila taj predmet - zaključuje Nenad K. koji je u "svijetu arhitekture 40 godina i isto toliko se bavi domaćom uspavanom birokracijom".

Obzirom na tvrdnju da je sigurno sve to neka zabuna i da nije isključeno da je to trebala možda biti poslana poruka nekom od susjeda u okruženju od kojih se neki spominju od ranije i u medijima, pitali smo i ostale stanare Hercegovačke koji tvrde isto: ‘Mi s tim događajem isto nemamo veze.‘

Inače, kako doznajemo, u razmaku od pola sata na telefon 192 jutros stigle su dvije slične dojave o nepoznatim predmetima na automobilima.

Osim u Hercegovačkoj, kako doznajemo, policija je intervenirala i na Radničkoj cesti na području Trnja. Za nepoznati predmet na vozilu na Radničkoj nadomak poznatih tvrtki i klubova, stigla je dojava oko 8 sati.

- Na obje lokacije je utvrđeno nakon provedenog očevida da se ne radi o eksplozivnim napravama. Nije bilo nikakve opasnosti za ljude. Kriminalistička istraživanja su u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti - kažu iz PU zagrebačke za Jutarnji list.

Jesu li oba događaja povezana ili je sve puka slučajnost u metropoli na dan predizborne šutnje, kriminalisti istražuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:26