TOP LISTA PRIHODA

POGLEDAJTE KOLIKO ZARAĐUJU HRVATSKI ADVOKATI Hanžekoviću biznis cvate, a Nobilo u minusu

Sanaderovi odvjetnici Prodanović i Sloković isto se ne mogu pohvaliti ogromnim prihodima

Na listi odvjetničkih društva s najvećim prihodima prvo mjesto već godinama drži ured Marijana Hanžekovića koji je lani ostvario prihod - od 57,8 milijuna kuna!

Korporacija Hanžeković

Dobit društva Hanžeković i partneri d.o.o. raste iz godine u godinu, pa je u odnosu na 2010. godinu ured udvostručio prihode: sa 29,3 na 57,8 milijuna kuna. Lani je prijavio dobitnakon oporezivanja u iznosu od 15,9 milijuna kuna.

Povećao je Hanžeković i broj zaposlenih , pa je angažirao šestero novih pravnika, te je lani prijavio 91 zaposlenika. Hanžeković je ured izgradio na suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom za koju već godinama ostvaruje ovrhe, ali njegov ured pruža i niz drugih pravnih usluga.

Nobilo gubitaš

Drugo odvjetničko društvo na listi top prihoda je Grgić&partneri odvjetničko društvo d.o.o. koje je također lani ostvarilo rast prihoda te je prijavilo prihode od 33 milijuna kuna, a dobit nakon oporezivanja iznosila je 8,4 milijun kuna. Ured zapošljava 55 odvjetnika.

Treći ured na listi je društvo Divjak, Topić, Bahtijarević d.o.o. koje je uprihodovalo 19,5 milijuna kuna, a prijavili su dobit nakon oporezivanja od 5,3 milijuna kuna. Na top listi odvjetničkih društava s najvećim zaradama najmanje je poznatih odvjetničkih imena, krivičara, kao što su Čedo Prodanović, Jadranka Sloković, Ljubo Pavasović Visković, Anto Nobilo.

Ured Nobila već godinama je u gubitku, pa je lani primjerice prijavio 577 tisuća kuna, što je više nego godinu dana ranije kad je prijavio 213 tisuća kuna. No, godinu je završio opet s gubitkom od devet tisuća kuna.

Sanaderov tim

Odvjetnici bivšeg premijera Iva Sanadera , Prodanović i Sloković također se ne mogu pohvaliti ogromnim prihodima. Prodanović je prijavio 900 tisuća kuna, a Sloković 845 tisuća kuna No, ured njihova suradnika Goran Suića prijavio je prihode od 1,069 milijuna kuna.

Odvjetnička društva će od 1. srpnja, kažu u Hrvatskoj odvjetničkoj komori, morati uvesti fiskalne blagajne u vlastite urede. Odvjetnici koji imaju prijavljene urede već su ih uveli 1. travnja ove godine. Iako je isprva to izazvalo žestoke reakcija među odvjetnicia, u komori, kažu, da nakon što su blagajne uvedene nije bilo pritužbi te da se računi izdaju u skladu s odvjetničkom tajnom odnosno na njima nije navedeno ime klijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:00