DIVLJANJE KRAJ PLAŽE

Policija ‘obuzdala‘ društvo s Bezosove jahte: ‘To je bezobrazluk, iživljavanje i maltretiranje!‘

Prekršitelji su toliko iznervirali kupače ispred hotela "Solitudo" i Jurjeve luke, te iz uvale Kremena, da su policija i djelatnici Kapetanije u kratko vrijeme zaprimili niz dojava

Superjahta Kora

 Tonci Plazibat/Cropix

Zbog bjesomučnog divljanja jet skijem u neposrednoj blizini lastovskih plaža, dvojici stranih državljana, putnika s jahti "Koru" i "Abeona", u vlasništvu svjetskog milijardera Jeffa Bezosa, na licu mjesta je izrečena novčana kazna, svakomu od prekršitelja u iznosu od po tri tisuće eura, piše Slobodna Dalmacija.

Platili su je bez pogovora, za njih je to vjerojatno bila tek sitnica. No za za nas važan podatak i pokazatelj kako se razularenom ponašanju ipak može stati na kraj, u ovom slučaju visokom novčanom kaznom koju su bez pardona naplatiti djelatnici lastovske Lučke kapetanije. Vjerojatno i do sada, kako se priča, najvišom ikada u Hrvatskoj naplaćenoj za ovakvo djelo.

‘Nećemo to trpit!‘

Prekršitelji su toliko iznervirali kupače ispred hotela "Solitudo" i Jurjeve luke, te iz uvale Kremena, da su policija i djelatnici Kapetanije u kratko vrijeme zaprimili niz dojava.

- Ma to je bio bezobrazluk, iživljavanje, maltretiranje nas kupača, dođu s te glamurozne jahte, to vam je jahta onog Bezosa, i on je bio tu na Lastovu prije neki dan. I počnu izvodit pizdarije, majmunarije, zalijeću se na obalu, dođu na 30, 40 metri od nas.

Što smo mi trebali, maknit se dok se oni igraju. Ma čekaj, šta ti misliš da si ko. Prijavljivali smo ih, nego kako, posli smo čuli da je bilo i s drugih plaža gdje su to napravili. E bome nećeš tako, ne može. Nećemo mi trpit ta sranja, nauči se ponašat, u gostima si – ispričali su nam domaći.

A onda su u akciju, pričaju nam, krenuli djelatnici Kapetanije. Bilo je, pričaju svjedoci, kao u akcijskom filmu, jet ski vozači su se brzo usmjerili prema matičnom brodu. Na gliseru Kapetanije upalile su se sirene. Ubrzo nakon toga se jet ski s milijarderovog plovila u ovom dijelu akvatorija više nije palio. Na otoku se vrlo brzo pronijela vijest kako su prekršitelji platili visoku novčanu kaznu.

- Nije to njima ništa, neš ti šta je njima platit tu kaznu, da je i veća ne bi trepnuli okom čim na tom super brodu ljetuju. Ali neka znaju da se to trpit neće. I neka su je platili, svaka čast Kapetaniji, konačno je netko rekao zakon je zakon i toliko ćeš i dobit jer radiš nered u kojem bi netko mogao bez glave ostat. Bravo momci – vele nam s Lastova.

‘Amazon‘ i zaručnica

Podsjetimo, američki milijarder, inače osnivač "Amazona", u pratnji zaručnice Lauren Sanchez i prijatelja viđen je prije desetak dana u šetnji Dubrovnikom. Društvo je boravilo na njegovoj super luksuznoj jahti "Koru", tijekom krstarenja obilazeći naše otoke. Između ostalog posjetili su i Lastovo. Bezos i zaručnica su već prije nekoliko dana otišli iz Hrvatske, dok su njegova plvila i nadalje u južnom akvatoriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:51