ISTRAGA IDE U TRI KRAKA

POLICIJA UŠLA U TVRTKU PIŠKORNICA! Nakon što je zbog isplate milijunskog bonusa, ali i 300.000 kuna naknade, s čela tvrtke smijenjen Mladen Jozinović

 
Mladen Jozinović, direktor Piškornice
 Marko Todorov / CROPIX

Kriminalistička policija u petak je ušla u sjedište javne tvrtke Piškornica u Koprivničkom Ivancu, potvrđeno je iz nekoliko međusobno neovisnih izvora za Podravski list. Nalog za češljanje poslovanja javnog poduzeća koje ima zadatak izgraditi centar za gospodarenje otpadom za četiri sjevernohrvatske županije dalo je Državno odvjetništvo nakon što je zbog suspektne isplate milijunskog bonusa, ali i blizu 300.000 kuna naknade, s čela tvrtke smijenjen Mladen Jozinović.

Istraga o tome što se sve događalo u javnom poduzeću ide u najmanje tri smjera. Prvi je inicirao Nadzorni odbor tvrtke nakon sjednice održane 24. studenoga, na kojoj je Jozinović otpušten i naložen mu je povrat bonusa u bruto iznosu. To je tijelo dokumentaciju o skandaloznoj isplati poslalo Državnom odvjetništvu, najavivši da će prijavu dopuniti nakon što interna revizija završi češljanje poslovnih knjiga Piškornice, a to bi moglo biti, kako neslužbeno doznaju u Podravskom listu, koncem prosinca.

Drugi smjer istrage se bavi suradnjom privatnog poduzetnika Roberta Markulina s Piškornicom. Njegovo poduzeće Mark-Rob navodno je dobavljalo zemlju i drugi materijal za Piškornicu, i to zahvaljujući ugovoru s poduzećem Prizma koje je Mark-Rob navodno potpisao još početkom prošle godine. Prizmu, obiteljsko poduzeće za prikupljanje otpada u vlasništvu podravskog poduzetnika Dražena Vlaha Piškornica je preuzela u srpnju prošle godine te ga ugasila. No, ugovore s Mark-Robom nije raskidala, piše Podravski.

Treći krak policijske istrage, pak, odnosi se na preispitivanje ugovora temeljem kojega je javna tvrtka od Općine Koprivnički Ivanec kupila parcelu na kojoj će se graditi centar za gospodarenje otpadom. Ugovor kojim je Koprivnički Ivanec prodao parcelu od 11 jutara Piškornici potpisali su 10. rujna 2014. godine Mladen Jozinović i tadašnji zamjenik načelnika općine Ivica Petričević (tada HSS, kasnije Mreža), koji je u tome poslu zamijenio već teško bolesnoga načelnika Božidara Vrabelja, koji je ubrzo nakon toga preminuo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:44