PREKO 300 DOJAVA

POSLJEDICE POTRESA Oštećen Dioklecijanov akvadukt, popucali zidovi u Galeriji Meštrović, propao strop u Domaldovoj...

 SD čitatelj

Oko 300 dojava uznemirenih građana služba 112 zaprimila je zbog potresa koji je zadesio Split i okolicu, piše Slobodna Dalmacija.

Prva dojava stigla je o manjem oštećenju Dioklecijanovog akvadukta. Čovjek je iz svoje kuće u tom trenutku vidio kako se odlomio poveći komad, nije sigurno da je težak pedesetak kilograma kako se priča. Nitko nije ozlijeđen, policija je osigurala mjesto događaja i cestarska služba je to izašla ukloniti, sada je najvažnije da tu nitko ne prolazi – kazao nam je voditelj smjene u službi 112.

Iz Galerije Meštrović je dojavljeno da su popucali neki zidovi, u jednom je stanu u Domaldovoj ulici pao strop i oštećen je krov, u Svačićevoj je prijavljeno oštećenje zida, a zidovi su popucali i u osnovnoj školi "Brda" kao i na zgradi gimnazije Marko Marulić, točnije na fasadi sjeverozapadnog krila zgrade. Popucala su stakla i na splitskoj Obrtno-tehničkoj školi

Dojava o ozlijeđenima uslijed potres nije bilo.

Važno je naglasiti građani moraju osobno doći u gradske i općinske uprave kako bi prijavili oštećenja. Po zakonu se moraju sastaviti komisije, izaći na lice mjesta i utvrditi štetu – pojašnjeno nam je na broju 112.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:04