ZABRINUTOST U HRVATSKOJ UDRUZI POSLODAVACA

Poslodavci poručili Milanoviću: Čeka nas grčki scenarij, a vi obećavate da neće biti otkaza!? To je vrlo hrabro, i NEODRŽIVO

 Goran Mehkek/CROPIX

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) izrazila je zabrinutost zbog obećanja premijera Zorana Milanovića sindikatima da neće biti otpuštanja u javnom sektoru te da se neće mijenjati Zakon o radu.

Hrabro obećanje

- U okolnostima u kojima živi naša zemlja, u svojevrsnom stanju pripravnosti za “grčki scenarij”, prilično je hrabro dati obećanje da neće biti otpuštanja u javnom sektoru, i to u vremenu kad se dnevno iz privatnog sektora na burzu rada prijavljuje skoro tisuću radnika. Obećati kako se neće dirati u stečena prava zaposlenih u javnom sektoru, pa tako ni u prava koja proizlaze iz kolektivnih ugovora, vrlo je hrabro, a sa stanovišta ekonomske logike, naročito u neizvjesnosti i nesigurnosti cijelog svijeta, neodrživo - odgovorili su HUP-ovci Milanoviću u svom jučerašnjem priopćenju.

‘Sveto trojstvo’

Nezadovoljni su obećanjem da se neće mijenjati ZOR, pa poručuju da je socijalni dijalog bez poslodavaca “kao hodanje na jednoj nozi”. - Razgovor o ZOR-u treba uvijek biti predmet rasprave Vlade, sindikata i poslodavaca. ( A. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:32