TRENIRANJE STROGOĆE

'POSTROJIO NAS JE I REKAO SINU DA POKAŽE TKO GA JE PLJUSNUO NA POLJUDU' Policajci razotkrili bahati čin zapovjednika

Većina policajaca tek je poslije doznala da je Merćepov sin u prolazu iz automobila pokazao srednji prst policajcima kojima im zapovijeda otac

Skupina nezadovoljnih policajaca Postaje aerodromske policije Resnik javila se pismom našoj redakciji u kojem izražavaju veliko nezadovoljstvo ponašanjem svojega zapovjednika Ivana Merćepa, piše Slobodna Dalmacija.

To ponašanje je, po njihovim riječima, kulminiralo i kaznenom prijavom protiv Merćepa nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, ali i dopisom ministru unutrašnjih poslova Ranku Ostojiću.

Merćep je, kako stoji u njihovu dopisu, 24. veljače ove godine oko 18 sati u Dugopolju postrojio sve policijske službenike koji su bili angažirani na osiguranju utakmice Hajduk - Dinamo. Učinio je to, navodno, na jako neprofesionalan i bahat način kako bi svojem sinu omogućio prepoznavanje policajca koji ga je na dan spomenutog derbija pljusnuo.

Incident zataškan

Većina policajaca tek je poslije doznala da je Merćepov dvadesetogodišnji sin u prolazu iz osobnog automobila pokazao srednji prst policajcima kojima im zapovijeda otac, navodno im psujući majku.

Mladić je u vozilu, kažu, dolazio iz smjera Šestanovca s još dvojicom prijatelja i, kako je sam rekao, “prst nije pokazao policajcima nego navijačima Dinama”. Neosporno je da je netko od policajaca zaustavio vozilo i “ispitao vozača i suvozače”, a mnogi se kunu da nitko osim mladića te navijače Dinama na tome mjestu i u tom trenutku nije vidio jer ih jednostavno nije bilo.

Je li Merćepov sin ili netko od policajaca dobio prekršajnu ili bilo kakvu prijavu za ovaj događaj, javnosti nije poznato, jer o ovome incidentu nije uopće informirana javnost na redovitim press-konferencijama.

“Merćepova razina komunikacije s policajcima koje je postrojio to popodne u Dugopolju prelazi razinu ponašanja odgovornog roditelja, a u najmanju ruku je bahata i nedorasla jednom zrelom i ozbiljnom rukovoditelju”, pišu policajci.

Je li kaznenu prijavu protiv Ivana Merćepa zbog ovog događaja zaprimilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu upitali smo i općinsku državnu odvjetnicu Dairu Boban. Ona nam je pismeno odgovorila da su predmeti u radu Državnog odvjetništva tajni za vrijeme provođenja izvida i drugih radnja do donošenja odluke, a sve prema čl. 36. st. 3. t. 2. Zakona o državnom odvjetništvu.

Preko glasnogovornice PU SD Antonele Lolić prenijeli smo molbu Merećpovim nadređenim voditeljima da mu dopuste istup u medijima kako bi se očitovao o svemu ovome. Ako mu to odobre, rado ćemo prenijeti i njegovu priču, piše Slobodna Dalmacija.

Glasnogovornici splitske policije Antoneli Lolić poslali smo i molbu da o ovoj temi porazgovaramo i sa samim Ivanom Merćepom, no iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske stigao nam je sljedeći odgovor: ”Poštovani, u vezi vašeg upita možemo Vas obavijestiti da nismo suglasni s traženim.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 12:51