REKTORAT ČUVALA INTERVENTNA

POVORKA PODRŠKE FILOZOFSKOM FAKULTETU Oko 200 profesora i studenata dopratilo je novoizabrane predstavnike Filozofskog na sjednicu Senata Sveučilišta

Neven Budak
 Damjan Tadić / Hanza Media

Povorka podrške Filozofskom fakultetu s više od 200 profesora i studenata dopratila je novoizabrane predstavnike Filozofskog na sjednicu Senata Sveučilišta u Zagrebu koja je počela u podne.

Novi predstavnici Filozofskog, na čelu s v.d. dekanom Nevenom Budakom, izabrani su izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća u studenome koju nije sazvao v.d. dekan postavljen od Senata Željko Holjevac.

Od Senata traže hitno priznavanje novoizabranih predstavnika koji će zastupati interese Filozofskog, odnosno razrješenje Holjevca i prodekana koje je imenovao Senat. Smatraju da će time na najbrži mogući način biti riješena kriza upravljanja Filozofskim fakultetom.

Rektor Damir Boras novoizabrane predstavnike nije pozvao na sjednicu Senata, no ulazak im je dopušten.

Ispred zgrade Rektorata pred okupljenom povorkom proglas je pročitao profesor Nenad Ivić:

- Tražimo da se bez odgode, odmah na početku sjednice Senata, u rad sjednice uključe novoimenovani predstavnici Filozofskog: Neven Budak, Davor Dukić, Meri Tadinac i Neven Jovanović. Svako drukčije postupanje Rektora i Senata u ovom bi trenutku značilo svjesno i neosnovano produljenje upravljačke krize na našem fakultetu i s time povezanu odgovornost uprave Sveučilišta, poručio je Ivić.

Inače, ulaz u dvorište Rektorata čuvala je interventna policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:27