BAČEN NOVAC?

Povučen masterplan bolnica plaćen 200.000 eura

Zadnje što je poslano u Sabor za mandata Rajka Ostojića bio je prijedlog nacionalnog plana razvoja bolnica (masterplan)
Zagreb, 100913.KB Dubrava.Ministar zdravlja Rajko Ostojic prisustvovao je pustanju u koristenje sustava za intraoperativno snimanje. Rijec je o radioloskom uredjaju najnovije generacije imena O-arm. Na fotografiji: dr. sc. Dragan Korolija Marinic i ministar zdravlja Rajko Ostojic na prezentaciji.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

Povučen je masterplan bolnica bivšega ministra zdravlja Rajka Ostojića. Podsjetimo, Nacionalni plan razvoja bolnica Vlada je prihvatila i poslala Saboru još početkom lipnja, no obavijestila je Sabor da ga povlači. Ministar zdravlja Siniša Varga potvrdio je da je dokument privremeno povučen kako bi ga se razdvojilo na dva dijela - na strategiju reforme bolničkog sustava koja će se u Saboru donijeti najesen i na operativni dio. Nacionalni plan bolnica, umjesto uštede od 400 milijuna kuna, stvorio bi, kako su navodno izračunali, dodatni trošak od čak dvije milijarde kuna. A francuskim je konzultantima za taj masterplan plaćeno 200 tisuća eura, piše HRT.

Zadnje što je poslano u Sabor za mandata Rajka Ostojića bio je prijedlog nacionalnog plana razvoja bolnica (masterplan). Vlada ga je prihvatila i poslan je u saborsku proceduru početkom lipnja, međutim, Vlada je obavijestila Sabor da povlači prijedlog iz saborske procedure.

Ministar zdravlja Varga dopisom potvrđuje da je dokument privremeno povučen kako bi ga se razdvojilo na dva dijela – na strategiju refrome bolničnog sustava koja će se u Saboru donijeti najesen te operativni dio koji utvrđuje brojevne parametre sustava. Također, dodaju da će taj dio biti u ovlasti ministra zdravlja te time fleksibilniji u primjeni i podložan promjenama, kako u organizacijskom, tako i u epidemiološkom smislu.

Pitanje koje se samo nameće je zbog čega je onda francuskim konzultantima za taj plan plaćeno 200 tisuća eura?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:46