BLOKADA ULASKA U OECD

PREDSJEDNICA O ZATEGNUTIM ODNOSIMA S NAŠIM SUSJEDIMA 'Mađarska me neugodno iznenadila, moram o tome razgovarati s Orbanom i Aderom'

 Robert Fajt / CROPIX

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u emisiji "Točna na tjedan" Nataše Božić, koja će sutra u 9:00 biti prikazana na N1 televiziji. Tim povodom N1 televizija danas je objavila kratki isječak iz intervjua s predsjednicom, to jest dio u kojem komentira odnose sa susjednom Slovenijom.

- Ne mislim da bi ova arbitraža trebala određivati slovenski stav prema nama u odnosu na druga pitanja od OECD-a do Schengena. Odnosi Hrvatske i Slovenije su u globalu puno pozitivniji nego samo ovo pitanje o kojima se neprestance govori. Preko milijun Slovenaca posjećuje Hrvatsku obalu i rado su viđeni gosti. Isto je s Mađariima - kazala je predsjednica te se osvrnula i na mađarsku blokadu ulaska Hrvatske u OECD.

- Neugodno sam iznenađena stavom Mađarske i o tome ću razgovarati s premijerom Orbanom i predsjednikom Aderom. Postavit ću to pitanje na stol da malo dublje to raspravimo. Postoje otvoreni problemi koji nisu lako rješivi kao INA MOL. Mislim da postoji način da kao zrele demokratske države pristupimo rješavanju svega toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:15