NASTAVLJA SE AFERA

Predsjednica opet okuplja članove svoje Komisije za pomilovanja

Kolinda Grabar-Kitarović očito želi opet čuti stručno mišljenje o pomilovanjima oko kojih se zadnjih dana vodi burna rasprava
Dubrovnik, 030216.Svecanim misnim slavljem koji je predvodio kardinal Vinko Puljic pocela je sredisnja proslava 1044. Feste Svetog Vlaha. Svetoj misi ispred dubrovacke katedrale je prisustvovala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarevic, podpredsjednici Sabora Ante Sanader i Ivan Tepes, te ministri Vlaho Orepic i Zlatan Hasanbegovic.Na fotografiji: Kolinda Grabar KitarevicFoto: Niksa Duper / CROPIX
 Niksa Duper / CROPIX / CROPIX

- Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je na Pantovčak pozvala sve članove Komisije za pomilovanje, kako bi opet čula njihovo stručno mišljenje o najnovijim pomilovanjima, od kojih je zbog jednog prekinula suradnju sa savjetnikom Vladimirom Šeksom.

Cijela priča tako će očito dobiti još jedan nastavak. Inače, članovi komisije jučer izbjegavali medije. Gdje piše da je Šeks otišao iz Ureda predsjednice? Idem kupiti novine, gdje to piše? - pitala je jučer nekoliko puta Mirjana Kralik, članica Komisije za pomilovanje pri Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, objašnjavajući nam da joj je informacija o Šeksovu odlasku s Pantovčaka promakla jer novine kupuje samo vikendom.

Bivša prekršajna i županijska sutkinja Kralik uvjeravala nas je jučer da ne zna ništa o Šeksovu odlasku s Pantovčaka, a na konkretna pitanja o radu Komisije nije željela odgovarati. Nije željela reći ništa ni o samom pomilovanju Vanje Goldbergera, bivšeg savjetnika za medije u Saboru te prijatelja i suradnika Šeksova tragično preminulog sina Domagoja. Samo je objasnila da Šeks nije imao nikakve veze s radom Komisije.

- Pa nije Šeks s nama komunicirao niti razgovarao - rekla nam je kratko Kralik.

Na pitanje hoće li komentirati slučaj nakon što pročita članak u novinama, odgovorila je da to ne može. Ni drugi umirovljeni član Komisije Marijan Hranjski nije bio raspoložen za komentiranje konkretnog slučaja, a nije želio odgovoriti ni na pitanje o tome je li uoči odluke komunicirao sa Šeksom. Rekao je samo:

- Ja sam kao umirovljenik predložen u Komisiju. Nisam požalio što sam pristao, ali u karijeri sam bio državni odvjetnik i tužitelj, trpio sam kritike zbog svjetonazora, ali ne zbog profesionalnih odluka - rekao je Hranjski, koji se nije želio upuštati u komentiranje konkretnog slučaja. Predsjednik Komisije za pomilovanja Davor Derenčinović jučer se nije javljao na pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:23