SUSRET NA PANTOVČAKU

Predsjednik Milanović primio autore i protagoniste dokumentarnog filma "Demo"

Film je snimljen u produkciji Hrvatske radiotelevizije, premijerno je prikazan prije tri mjeseca
 Ured predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je autore i protagoniste dokumentarnog filma "Demo" koji prikazuje život odlikovanog ratnog vojnog invalida, umirovljenog brigadira Miodraga Deme.

Na sastanku s predsjednikom Republike, osim Miodraga i Marije Demo, bili su i scenarist i redatelj filma Branko Schmidt, producentica Dokumentarnog programa HRT-a Marija Kosor i skladateljica glazbe za film Mirna Bićanić Milinović, stoji u priopćenju iz Ureda.

Film je snimljen u produkciji Hrvatske radiotelevizije, premijerno je prikazan prije tri mjeseca, a prati priču o Miodragu i njegovoj supruzi Mariji tijekom Domovinskog rata te nakon što je Miodrag bio teško ranjen s neizvjesnim ishodom.

Lani je na premijeri bio i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je rekao da mu se svidio film.

"Svidio mi se film, a opet je priča teška i tužna, na kraju je i lijepa, jer je čovjek našao nekakav duboki smisao kasnije u životu. Nema puno slučajeva kao što je Demo, bio je zapovjednik malo višeg ranga, od prvog do zadnjeg dana rata, nastradao je, mogao je poginuti, ali preživio je. Nema puno ovakvih priča i zato nema puno ovakvih filmova. Ovo je jedinstvena priča", rekao je Milanović nakon premijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:34