MALIGNA BOLEST ŠEFA PARLAMENTA

Predsjednik Sabora Boris Šprem prevezen na liječenje u Sjedinjene Države

Šprem će se liječiti u najboljem američkom zdravstvenom centu za krvne maligne bolesti
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem jutros je otputovao u SAD na daljnje liječenje od svoje teške maligne bolesti. Budući da su ovdje iscrpljene sve mogućnosti njegove daljnje terapije liječenja, njegovi liječnici preporučili su, kako doznajemo, da nastavi liječenje u Americi.

Šprem će se liječiti u najboljem američkom zdravstvenom centu za krvne maligne bolesti.

"Daljnji plan liječenja prema stajalištu medicinskog konzilija predviđa liječenje primjenom krvotvornih matičnih stanica uz prethodnu redukciju broja tumorskih stanica. Takav tip liječenja ne može se provesti u Hrvatskoj zbog dobi, stanja, tipa i rijetkosti bolesti te terapijskih mogućnosti. Iz tih razloga liječnički je tim preporučio odlazak u MD Anderson Cancer Center u Houstonu , koji je vodeći svjetski centar u liječenju multiplog mijeloma", navodi u priopćenju predstojnica Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, Nada Milak.

Njegovo liječenje bit će na trošak HZZO-a jer je tako dobrila njihovo povjerenstvo u čijoj je nadležnosti odobravanje svih takvih slučajeva.

U Saboru i sve dalje ostaje isto, Šprema mijenja potpredsjednik Josip Leko koji je za to dobio ovlaštenje čim je šef Sabora završio u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:01