HDSSB-U I HDZ-U ODGOVORIO CITATOM IZ BIBLIJE

Premijer Milanović: 'Ako te zaboravim Slavonijo, neka mi se osuši desna ruka!'

Premijer je dodao kako je to jedini jezik koji njegovi kritičari razumiju
 Dragan Matić / CROPIX

NOVO 12:00 - Vlada je donijela odluku o osnivanju Povjerenstva za utvrđivanje stvarnih obveza Vlade u realizaciji plaćanja izgradnje dvorane Višnjik u Zadru.

Razlog osnivanja tog povjerenstva, kazao je ministar regionalnog razvoja Branko Grčić, leži u nepriznavanju stvarne cijene izgradnje tog objekta i dijela koji za to mora platiti država.

Vlada je u Sabor uputila Strategiju razvoja zdravstva. Milanović: 'Imati 60 ili 70 bolnica ovog ili onog tipa, to je za državu veličine Teksasa'

Naime, najprije je 2007. utvrđeno da dvorana košta 140 milijuna kuna, pa je udio države 70 milijuna kuna. Potom je cijena dvorane skočila na 200 milijuna, a obveze države za njenu gradnju na 100 milijuna, da bi se sada govorilo o ukupnoj cijeni od čak 227 milijuna kuna.

"Ovo je jos jedna tipična hrvatska priča", zakljucio je Grčić.

Osim Grčića, u povjerenstvo su imenovani i ministri Linić, Vrdoljak i Jovanović.

------------------------------------------------

10:51 Vlada je Saboru predložila da ne prihvati Izvješće o radu Hanfe u prošloj godini.

Zamjerke Hanfi iz vremena dok joj je na čelu bio jos Ante Samodol Banski su dvori saželi u konstataciji kako "nije moguće potvrditi da je Agencija tijekom 2011. obavljala svoju djelatnost dosljedno te da su njezini akti donošeni uz uvažavanje načela razmjernosti i pravičnosti". Taj zaključak, smateaju u Vladi, potvrđuju i slucajevi Liburnija Rivijera Hotela, kao i Agrokora i Belja.

10:40 Premijer Milanović pohvalio je ministra financija Slavka Linića i njegove poteze u očuvanju kreditnog rejtinga Hrvatske.

"Ono što je ministar financija napravio, od ozbiljne se države očekivalo da napravi odmah", istakao je premijer dodavši kako je bilo i krivih poteza, ali "tko radi, taj i griješi".

Iako je zadovoljan ishodom bitke za rejting, Milanović je poručio kako nema razloga za euforiju.

"Ovo nije kraj, nije ni početak kraja, nego eventualno počtak kraja našim nastojanjima da uredimo zemlju", kazao je Milanović iskoristivši legendarne riječi britanskog premijera iz vremena Drugog svjetskog rata Winstona Churchilla.

10:28 "Ako te zaboravim, Slavonijo, neka mi se osuši desna ruka." Odgovor je to premijera Zorana Milanovića kritičarima nove podjele Hrvatske na dvije statističke regije , koji tvrde da će Slavonija u novoj regionalizaciji biti zakinuta.

"Čuo sam svašta, ali ovako zlonamjernu i zlokobnu kritiku dugo nisam. To dolazi od strane dviju stranaka", kazao je Milanović na početku današnje sjednice Vlade. U poruci HDZ-u i HDSSB-u posegao je i za biblijskim citatom.

"Postoji psalam o Židovima u Babilonu, koji kaže: Ako te zaboravim, Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka. Isto se može reći i za Slavoniju", kazao je Milanović, dodavši kako je to jedini jezik koji njegovi kritičari razumiju.

Ponovio je da novu podjelu na dvije regije smatra optimalnom za Hrvatsku.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Nije vrijeme za euforiju. Dobili smo "kredit" jer se u poteze ima povjerenja. Za velike projekte treba vremena, rekao je premijer Zoran Milanović na početku današnje sjednice Vlade.

Osvrnuvši se na pitanje statističkih regija, Milanović je rekao:

- Hvatat ćemo prosjek EU, ovisimo o organiziranosti i projektima svih nas. Slavoniju nećemo zaboraviti. Moramo se izvući iz krize.

Vlada Republike Hrvatske danas će na sjednici raspravljati o nacrtu prijedloga nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012.-2020., nacrtu prijedloga izmjena Zakona o djelatnosti socijalnog rada, osnivanju Savjeta za mlade i drugim pitanjima.

Današnji dnevni red rada Vlade možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:45