SJEDNICA VLADE

PREMIJER MILANOVIĆ O SLUČAJU 'LEX PERKOVIĆ' 'Vlada se ne kocka ni s čim. Ja ni ne znam kartati'

Sporni zakon zbog kojeg je Hrvatska došla na rub sankcija EU se danas ipak nije našao na dnevnom redu Vlade
Zagreb, 190913.Markov trg.Banski dvori.Redovita sjednica vlade.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Vlada se ni s čim ne kocka, poručio je na početku današnje sjednice Vlade premijer Zoran Milanović.

Govoreći o "lex Perković", koji se danas ipak nije našao na dnevnom redu Vlade, a zbog kojeg je Hrvatska praktično došla na rub sankcija EU, Milanović je istakao da štete za Hrvatsku neće biti i da u pitanje neće doći "ni jedna funta, ni jedan peni".

"Nisam sklon kocki, ne znam uopće kartati. Znao sam briškulu, ali zaboravio sam i to. Nikad nisam bio na poker automatima, nemam tih sklonosti, a koliko znam nitko ovdje ih nema. Strpimo se još malo, pozivam vas da vjerujete Vladi - kazao je Milanović.

Pozvao je sve da dopuste da se narednih dana u konzultacijama s partnerima, članicama EU i Europskom komisijom usvoje zaključci i donese odluka koja će biti dobra za Hrvatsku. Ocijenio je i da sada traje medijski rat, te da socijalisti podržavaju Vladu, a pučani imaju drugačije mišljenje.

"Tu nema sretne odluke za Hrvatsku. Iz ovoga ćemo svi izvući dobre pouke za Hrvatsku uz jako malu cijenu", zaključio je Milanović, dodavši kako ovo nije nikakva velika bitka.

Uoči sjednice Vlade, ministri uglavnom nisu htjeli komentirati to što izmjene zakona i europskom uhidbenom nalogu nisu na današnjem dnevnom redu. No, zato je nekoliko predstavnika Mladeži HDZ-a čekalo pred Banskim dvorima, te je Milanoviću odlučilo predati "pohvalnicu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 08:08