JADRANKA U VILI 'JADRANKA'

Premijerka odmor nastavlja u ugodnoj anonimnosti Brijuna

Čuvanom objektu nepozvani gosti ne mogu prići, a obližnjem otočiću Vanga ni brodovi
 Feđa Klarić/CROPIX

BRIJUNI - Vila Jadranka na Brijunima od jučer je novo ljetno odmaralište premijerke Jadranke Kosor. Nakon nekoliko dana odmora na Braču, gdje je boravila sa sinom Lovrom i jučerašnjeg radnog posjeta Splitu gdje se susrela sa županom Sanaderom, premijerka je produžila na Brijune, gdje će nastaviti ljetovanje u čuvanom objektu kojemu niti jedan nepozvani gost ne može prići ni s mora ni s kopna.

Državničko otočje

U blizini vile Jadranka nalazi se Bijela vila, koju koristi Ured predsjednika i u kojoj je Ivo Josipović krajem srpnja boravio nekoliko dana. Malo dalje, nalazi se Vila Brijunka u kojoj je do prije neki dan boravio slovenski premijer Borut Pahor, a sada u njoj ljetuje slovački predsjednik Ivan Gašparovič.

U Bijeloj vili prošle je godine ljetovao i bivši predsjednik Stipe Mesić, koji se kupao na otočicu Vanga preko puta vile.

Raskošni vrt i vinski podrum

Vjerojatno će na taj otočić, na kojem se nalaze stari Titov vinski podrum i raskošan vrt, na kupanje odlaziti i premijerka Kosor. I tu će biti zaklonjena od neželjenih pogleda jer ni brodovi ne smiju prići na 300 metara od obale.

Sin Lovro s njom je stigao i na Brijune. Inače u vili Jadranka goste je u svoje primao i Josip Broz Tito. U Jadranci je nedavno boravila i supruga srpskog predsjednika Borisa Tadića, a vila je sagrađena 1926. godine. Navodno je upravo u toj vili Tito ugostio i glumicu Sophiu Loren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:37