TUKLO GA 15 HULIGANA

Pretučeni mladić (16): Svi su bili pijani i nisu oklijevali, udarali su me i RUKAMA i NOGAMA

Otac: Ne krivim napadače, najveću krivnju snose njihovi roditelji. Danas je to moje dijete, a sutra se to može dogoditi bilo kome
 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Sve se odvijalo jako brzo. Mi smo razgovarali i odjednom su nas okružili. Bilo ih je sigurno 20-ak i nasrnuli su na nas tražeći moju jaknu.

Ja sam najteže stradao, prijatelj je dobio tek koji udarac, a djevojke, hvala Bogu, nisu dirali. Pokušali smo pobjeći, ali mene su ipak ulovili - ispričao nam je danas u svojoj bolničkoj postelji M. K., 16-godišnjak koji je nakon što su ga huligani brutalno pretukli u subotu u parku na zagrebačkom Trnju, završio u KB-u Dubrava zbog slomljene čeljusti .

Svi maloljetni?

Mladić je u trenutku napada sjedio s prijateljem i tri djevojke na klupici na Trgu Stjepana Radića. Mirno su razgovarali kada im je prišla skupina od 20 vršnjaka. Nisu pripadali niti jednoj određenoj skupini, bilo ih je mnogo i ćelavih i onih s kosom, kaže, ali svi su imali od 15 do 18 godina.

- Odmah smo primijetili da su u alkoholiziranom stanju i nismo htjeli razgovarati s njima, no zatražili su moju jaknu - kaže pretučeni mladić koji se nakon operacije čeljusti uspješno oporavlja u bolnici. On je odlučno odbio dati svoju jaknu nakon čega ga je jedan od huligana udario u glavu. Ponovno ga je zatražio jaknu i mladić je opet odbio. Tada su ga drugi put udarili pa su napadnuti počeli bježati. I 16-godišnjak je trčao, ali huligani su ga sustigli i zgrabili za jaknu. On se spotaknuo i pao.

Tada je svih dvadesetak huligana krenulo prema njemu te su ga okružili. Nisu oklijevali, nego su ga odmah počeli udarati rukama i nogama.

- To je posljednje čega se sjećam jer sam pao u nesvijest. Dobro je što nitko nije teže stradao. Boli me čeljust, ali moglo je biti puno gore - govori hrabri mladić.

Djeca u šoku

Djevojka koja je bila s njim već je bila na prepoznavanju u policiji, ali nije uspjela nikoga prepoznati. U policiji nam to nisu mogli potvrditi, samo su naveli da su od svjedoka uzeli sve podatke.

- Zbog šoka i brzine kojom su nas okružili nitko od nas ne sjeća se detaljno kako su izgledali - kaže mladić.

Pločice u čeljusti

Mladićev otac Tihomir održao je konferenciju za medije ispred bolnice kako bi apelirao na sve koji su se tada nalazili u parku da se jave.

Davor Pongračić/CROPIX

- Svaka informacija može pomoći. Ovim putem zahvaljujem dvojici konobara koji su pomogli mom sinu i ostaloj djeci - kaže Tihomir.

Četvero prijatelja pobjeglo je u obližnji kafić gdje su ih konobari zaključali. Kada se 16-godišnjak osvijestio, uspio je doći do tog kafića te su konobari i njega pustili unutra. Ponovno su se zaključali dok su se huligani okupili ispred vrata. Prijateljica koja je uspjela pobjeći, nazvala je svog oca policajca koji je odmah došao do kafića pa su huligani pobjegli. Otac djevojčice odmah je prevezao mladića u policiju i nazvao njegova oca. Zatim su ga odvezli u bolnicu. Ugrađene su mu dvije pločice i četiri vijka. Operirali su ga s unutarnje strane čeljusti tako da nema vanjskih ožiljaka. Njegov otac sretan je što mu je sin izašao bez težih posljedica, iako se odmah sjetio Luke Ritza koji je preminuo od posljedica udaraca. Kaže da ne krivi toliko napadače jer vjeruje da najveću krivnju snose roditelji.

- Danas je to moje dijete, ali sutra se to može dogoditi bilo čijem djetetu. Vrijeme je da se ovo nasilje prekine - zaključio je otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:19