PODVALA OD 1000 EURA

PREVARENI NJEMAČKI TURISTI Došli na Krk s maloljetnom djecom, a iznajmljena kuća - ne postoji

 Matej Dokić / CROPIX

Obitelj Reiß iz njemačkog grada Ennigerloha isplanirala je savršen godišnji odmor, i to na hrvatskom otoku Krku. Međutim, stvari se ni blizu nisu odvijale onako kako su planirali jer su umjesto odmora iz snova postali žrtve grozne prevare.

Kako piše njemački Bild, obitelj je preko eBaya iznajmila apartman s pet soba na Krku, a za tri tjedna odmora platili su i više nego prihvatljivih 1050 eura.

Međutim, kad su stigli u Hrvatsku s dvoje maloljetne djece (6 i 15 godina) - kuće na navedenoj adresi nije bilo.

‘Fotografije kuće bile su profesionalne, na sva smo pitanja brzo dobivali odgovore, pa čak su davali savjete o tome gdje unajmiti čamac i slično’, ispričali su šokirani turisti novinarima.

Odmah su kontaktirali lažnog iznajmljivača Marcela koji im se ispričao i rekao da je na drugom otoku, ali da odmah stiže s ključevima. Tad im je postalo jasno da nešto nije kako treba jer je teško ‘odmah’ doći s otoka na otok, a slučaj je vrlo brzo preuzela njemačka policija.

Ustanovili su da reklamirana kuća na Krku ne postoji i da obitelj Reiß nije jedina žrtva prevare. Navodno je Marcel prodao četrdesetak ljetovanja u vrijednosti od oko 45.000 eura.

Isti je dan Bild objavio tekst u kojem savjetuje svojim državljanima kako se ponašati prilikom iznajmljivanja na internetu.

Screenshot / Bild

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:57