KLJUČNA LICA KAMPANJE HDZ-a

PRGOMETOV TIM ZA LOKALNE IZBORE U ZAGREBU Tri državna tajnika i bivši analitičar SOA-e

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Drago Prgomet, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, danas će predstaviti program i najuži tim, a na predstavljanju bi trebao biti i šef stranke, Andrej Plenković. Prgomet će predstaviti suradnike koji bi trebali iznijeti glavne odrednice o resorima za koje su zaduženi. Zanimljivo je da nema viđenijh stranačkih imena.

Državni tajnici

- Prgomet je oko sebe okupio stručnjake, redom mlađe ljude s kojima bi, ako postane gradonačelnik, realizirao projekte i koji bi bili u gradskoj upravi - rekao je sugovornik iz HDZ-a, dodajući da neka od imena neće biti na listi. Među suradnicima je, doznajemo, troje državnih tajnika - Nikolina Brnjac, državna tajnica u Ministarstvu prometa, koja će se baviti prometnom problematikom, Marko Pavić, tajnik u Ministarstvu rada, koji je dobio resor zapošljavanja i mladih, te Krunoslav Katičić, tajnik u Ministarstvu Gorana Marića, zadužen za upravljanje gradskom imovinom. Katičić je, inače, blizak prijatelj premijera s kojim igra i košarku. Za resor kulture trebao bi biti zadužen Luka Šeput, urednik časopisa Vijenac, dok bi resor obrazovanja vodila dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, profesorica u XV. gimnaziji i predsjednica HDZ-ove Akademske zajednice grada Zagreba. Za resor poduzetništva i fondova EU trebao bi biti zadužen Davor Filipović s Ekonomskog fakulteta, a za digitalne platforme Saša Bilić.

Strategija

Resor gospodarstva dobio je Krešimir Buntak, za financije bi trebala biti zadužena Dora Matošić, za osobe s invaliditetom Robert Holjevac, a za prostorno uređenje Gordan Hanžek. Sam Prgomet bavit će se zdravstvom i braniteljima, dok je koordinator za izradu izbornog programa tajnik zagrebačkog HDZ-a Ivan Ćelić. Otprije je poznato da je šefica zbornog stožera Sanda Kulić Makar, a užem timu je i poznati kirurg Pavo Kostopeč. Uloga glavnog stratega za Zagreb, kako doznajemo, povjerena je Robertu Kopalu, bivšem analitičaru SOA-e koji je HDZ-u izradio i Strategiju za lokalne izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 17:55