IZASLANSTVO KOMORE IZ SAD-a

PRIJEM NA PANTOVČAKU Američki i hrvatski odvjetnici u posjetu kod predsjednice RH

Sara Sandford, Robert Travaš, Kolinda Grabar Kitarović, Linda Klein, Marijan Hanžeković

Izaslanstvo Američke odvjetničke komore, jedne od najvećih u svijetu koja ima više od 400.000 članova, u ponedjeljak je stiglo u Zagreb i susrelo se s najvišim pravosudnim dužnosnicima, a primila ih je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Izaslanstvo vodi njihova predsjednica Linda Klein, te Sara Sandford, predsjednica njihova Međunarodnog odjela. Uz najviše dužnosnice Američke odvjetničke komore, na sastanku u Uredu predsjednice bili su i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Robert Travaš, a pridružio im se i bivši predsjednik Komore Marijan Hanžeković.

- Predsjednica pozdravlja suradnju naše Komore s Američkom, a prilikom susreta prisjetila se svojih putovanja po SAD-u. Gosti su bili fascinirani njenim poznavanjem SAD-a, a tijekom razgovora kazali su kako su neki problemi u pravosuđu zajednički SAD-u i Hrvatskoj, od trajanja predmeta, njihovog broja na sudovima, do financiranja sudova - kazao je Travaš.

Klein i Sandford u ponedjeljak su se susrele i s čelnicima Vrhovnog suda, a primio ih je i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović te ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Povod dolasku predsjednice Američke odvjentičke komore i predsjednice njezina Međunarodnog odjela je zajednički seminar koji će se održati u utorak. Hrvatska odvjetnička komora je s Američkom 2014. godine sklopila ugovor o suradnji (obnovila ga je 2016.), a on omogućuje uspostavljanje zajedničkih projekata, mogućnost razmjene i stručnog usavršavanja, razmjenu informacija, a naši se odvjetnici mogu pridružiti Međunarodnom odjelu Američke odvjetničke komore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:22