PROGRAM OBILJEŽAVANJA

Prljavo kazalište na proslavi Oluje u Kninu, a Thompson u Slunju

 Damjan Tadić / CROPIX

Na predstavljanju programa obilježavanja vojno-redarstvene akcije Oluja, ministar branitelja Tomo Medved pozvao je sve građane, ali i sam državni vrh, da prisustvuju koncertu Marka Perkovića Thompsona u Slunju 5. kolovoza te potvrdio da i službeno podržava nastup ovog kontroverznog pjevača.

Rekao je to nakon što je upitan je li Thompsonov koncert dio službene proslave.

- Koncert branitelja Thompsona sastavni je dio obilježavanja Oluje, na koji su pozvani svi, kao i sam državni vrh - odgovorio je na pitanje hoće li koncertu prisustvovati državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Ministarstvo branitelja, istaknuo je Medved, podržat će u tehničkom smislu obilježavanje u Slunju, kao što je organizacija prijevoza i sve druge aktivnosti.

Državni tajnik Tomislav Ivić, koji je također u organizacijskom timu obilježavanja ove obljetnice, demantirao je glasine da je ove godine centralno obilježavanje premješteno na kninsku tvrđavu gdje stane samo oko 500 ljudi, kako bi se izbjegli incidenti, poput zvižduka, uvreda i negodovanja prema predsjednici, premijeru i ostatku državnog vrha od strane branitelja i drugih građana.

- Nema govora o tome da se izbjegavaju branitelji i drugi građani. Tvrđava je ove godine izabrana iz povijesnih razloga, zato što se s nje nakon akcije Oluja narodu obratio dr. Franjo Tuđman i uvjeren sam da incidenata neće biti - poručio je Ivić. Središnja proslava u Kninu počet će u petak 4. kolovoza u 13 sati defileom naoružanja na pomoćnom igralištu NK Dinara, nakon čega će nogometnu utakmicu zaigrati branitelji protiv dužnosnika.

Središnji događaj je predviđen za subotu čitanjem imena poginulih i nestalih u Oluji. Proslava će završiti u 21 sat koncertom Prljavog kazališta i vatrometom. (S. T.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:09