NOVA VLASNICA

Prodan Kerumov stan od 114 kvadrata, objavljeno i ime žene koja je već uplatila skoro 2 milijuna kuna

Stan je prodan za oko 12 tisuća eura viša od početne cijene nekretnine
 Luka Gerlanc/Cropix

Na drugom krugu javne dražbe prodan je stan u Zadru na četvrtom katu tzv. "Kerumove zgrade" na adresi Trg kneza Višeslava 6C na Relji, piše 057info.hr.

- S kupcem Anitom Orlović sastavljen je dana 27. ožujka Ugovor o kupoprodaji nekretnine te je kupac dana 30. ožujka uplatio cjelokupnu cijenu stana u iznosu od 217.265,23 eura umanjenu za već uplaćenu jamčevinu u iznosu od 22.735,77 eura, izvijestila je sud Natalija Mladineo, stečajna upraviteljica firme bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Za stan površine 114,39 m2 pristigla je još jedna ponuda, koju je dostavio Ronald Šuran. Iskazi interesa u pisanom obliku otvoreni su 7. ožujka u uredu javnog bilježnika Emila Brkića, koji je sastavio zapisnik iz kojeg proizlazi da je Anita Orlović dostavila najbolju ponudu i to u iznosu od 240.001 eura, odnosno oko 1,8 milijuna kuna.

S tom ponudom, koja je za oko 12 tisuća eura viša od početne cijene nekretnine, Orlović je postala nova vlasnica stambenog prostora koji se sastoji od ulaznog hodnika, dvije spavaće sobe, kupatila, WC-a, kuhinje s dnevnim boravkom i blagavaonicom, te dvije lođe. Trgovački sud u Splitu naložio je Zemljišnoknjižnom odjelu Zadar Općinskog suda u Zadru brisanje zabilježbe s te nekretnine.

Podsjetimo, na prvoj dražbi u listopadu prošle godine pristigla je tek jedna ponuda i to od strane malog zagrebačkog poduzetnika koji je, očekivajući veću konkurenciju, ponudio 2,1 milijuna kuna, da bi kasnije povukao svoju ponudu.

Uz stan na dražbi su bila i četiri mala spremišta u prizemlju, površine nešto veće od 1 m2 i procijenjene vrijednosti oko 20 tisuća kuna. No, za njih nije pristigla niti jedna ponuda, pa će stečajna upraviteljica tvrtke Kerum oglasiti ponovnu prodaju s cijenom umanjenom za 10%.

Fotografije stana možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:27