NIŠTA OD SUNCA

PROGNOZA: OPET SNIJEG! Naoblačenje dolazi popodne, a u gorju i Slavoniji će pasti snijeg

U četvrtak će se jače naoblačenje s kišom brzo premjestiti dalje na istok, moglo bi biti i snijega
Zagreb, 151014.Nakon niza toplih i suncanih dana, kisno nevrijeme koje je nocas zahvatilo grad i u jutarnjim je satima stvaralo guzve i probleme u prometu. Na fotografiji: guzva u Savskoj ulici.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Današnje jutro dočekalo nas je suho i djelomično sunčano. Naime, san se jako brzo produljuje u ovome dijelu godine pa će i ranoranioci putovati na posao po danjem svjetlu. Ali, za samo dva tjedna ćemo se s pomakom sata na ljetno računanje vremena, opet nakratko vratiti u mrak, kazala je meteorologinja televizije N1 Dunja Mazzocco Drvar.

Dok je jutros bilo prohladno sa slabim mrazom, temperatura se tijekom dana popela, ponegdje i do 15 Celzijevih stupnjeva.

Više oblaka očekuje se popodne i osobito navečer kad će možda pasti i malo slabe kiše, a u višem gorju malo snijega. Kiša će razmjerno brzo proći pa će se u zapadnom dijelu Hrvatske, a navečer već i razvedriti.

Poslijepodne će u sjevernim krajevima zapuhati umjeren hladan sjeverac koji će imati i pokoji jaki udar, najvjerojatnije u Podravini i Slavoniji te u istočnoj Posavini. U planinskom području i priobalju zapuhat će umjerena i jaka bura, a na uobičajenim dijelovima obale pod Velebitom se očekuju i izolirani udari najprije kratkotrajno tramontane, a zatim bure. Spomenuti će vjetar međutim sutra poslijepodne naglo spustiti temperaturu i pojačati dojam hladnoće u nizinskom dijelu regije.

U četvrtak će se jače naoblačenje s kišom brzo premjestiti dalje na istok, a u najvišem gorju past će pokoji centimetar novog snijega. Snijega u noći i ujutro može biti i u zapadnoj Slavoniji te u središnjim predjelima.

Bit će vjetrovito i osjetno hladnije nego u srijedu. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura i sjeverac.

U petak na moru suho, a na kopnu promjenljivo oblačno, još povremeno uz slabe mjestimične oborine te podjednako svježe kao u četvrtak, a još malo kiše može pasti i u subotu, ponajprije u Slavoniji i Vojvodini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:43