PAPA U HRVATSKOJ

Program Papina posjeta: Bdijenje s mladima i skup na hipodromu

 AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

ZAGREB - Bdijenje s mladima na Trgu bana Josipa Jelačića, susret s predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor, svečano euharistijsko slavlje na zagrebačkom Hipodromu i molitva na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca, glavne su odrednice programa pohoda pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj koji će se održati 4. i 5. lipnja 2011. godine.

Susret obitelji

Geslo pohoda bit će “Zajedno u Kristu”, a nakon svečana dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci, Papa će se susresti s predsjednikom Josipovićem u Uredu predsjednika na Pantovčaku. Zatim će se susresti sa premijerkom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi, dok će ga u Hrvatskom narodnom kazalištu dočekati predstavnici kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica.

Prvi dan posjeta Sveti Otac završuit će na središnjem zagrebačkom trgu gdje će sudjelovati na molitvenom bdijenju s mladima.

Središnja točka pastirskog pohoda bit će u nedjelju, 5. lipnja, kada će Benedikt XVI. , u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, predvoditi svečanu euharistiju na zagrebačkom Hipodromu.

Poslije svete mise Papa će predvodit molitvu “Kraljice neba” te iz Zagreba, u tradicionalnom nedjeljnom podnevnom obraćanju, uputiti poruku vjernicima diljem svijeta.

Molitva na grobu

Prije samog odlaska iz Hrvatske, Sveti Otac će u zagrebačkoj katedrali predmoliti molitvu Večernje u zajedništvu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te se pomoliti na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 07:26