INICIJATIVA HDSSB-a

'Promijenimo zakon sami da ne potrošimo uzalud 50 milijuna kuna za referendum'

 Emica Elvedji / CROPIX

OSIJEK - HDSSB će sljedećeg tjedna zatražiti da provedbu hitne procedure izmjene izbornog zakona, kojie bi uključivale uvođenje preferencijalnog glasanja, zabranu predizbornih koalicija, smanjenje izbornog praga na 2-3 posto kao i druge stavke koje bi unaprijedile demokratičnost izbora u Hrvatskoj.

- Mi već nekoliko godina ukazujemo na nužnost promjena u izbornom zakonu, a inicijativa udruge U ime obitelji trebala bi biti okidač svim strankama u Saboru da to napokon učinimo. Zašto bismo bacili 50 milijuna kuna za referendum, ako možemo iskoristiti mogućnost zbog koje su nas građani i poslali u Sabor, a to je da zastupamo njihove interese.

Pozivamo i SDP i HDZ zda podrže ovu inicijativu i da to riješimo izmjenama izbornog zakona, a ne izmjenama Ustava. Ukoliko naš prijedlog ne prođe, tada ćemo podržati inicijativu udruge U ime obitelji - rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a u Saboru Josip Salapić, dok je član Izvršnog odbora stranke, osječko-baranjske dožupan Dragan Vulin dodao kako bi izmjenama izbornog zakona „zastupnici napokon odgovarali biračima, a ne stranačkim vodstvima, a kvaliteta njihovog rada bila bi puno bolja.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:40