DLAKA NA JEZIKU

PROPAO IM POSAO OD 350 MILIJUNA ZBOG PAR RIJEČI NA SLOVENSKOM?! Pobijedili na natječaju za rekonstrukciju aerodroma, detalj ih izbacio iz igre

 Duje Klarić / HANZA MEDIA

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave ovog tjedna poništila je odluku Zračne luke Split kojom je posao rekonstrukcije i proširenja putničkog terminala splitskog aerodroma dodijeljen zagrebačkoj Tehnici i slovenskom Kolektor Kolingu, doznaje tportal.

Posao težak gotovo 350 milijuna kuna zapeo je zbog žalbe drugoplasiranog konzorcija Kamgrada i Viadukta iz Zagreba te KFK Tehnike iz Dugog Sela.

Naime, među nekoliko tisuća stranica ponude pobjedničkog konzorcija uočene su četiri greške koje se mahom odnose na garanciju Nove Ljubljanske banke: pod 'mjesto podnošenja' stoji izraz 'Sektor za trgovinsko bančinštvo, Oddelek za garancijske posle', kao potpisnici jamstva navedene su 'namestnica direktorice in vodja oddelka' te 'direktorica sektorja', a na jednom mjestu stoji riječ 'pomenutog' umjesto 'spomenutog'.

Komisija za kontrolu javne nabave utvrdila je stoga da ova ponuda nije u skladu s uvjetima natječaja jer nije dostavljena na hrvatskom jeziku.

Slijedi ponovni postupak odabira izvođača radova, pa će najveća investicija u povijesti splitskog aerodroma, kojom bi se kapacitet zračne luke povećao na tri i pol milijuna putnika godišnje, u početku kasniti za najmanje mjesec dana, piše tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:43