MIŠEL JAKŠIĆ

PRVI ČOVJEK KOPRIVNICE 'Mršić nije samo najbolji kandidat SDP-a, nego je i puno bolji premijerski kandidat od Plenkovića. Saucha? Sretan mu put'

Mišel Jakšić, v.d. gradonačelnika Koprivnice, govori o neobičnoj gradskoj inicijativi i o aktualnim političkim pitanjima

Gospodine Mišel, pročitao sam u novinama kako ste u Koprivnici izmislili novu struju - KC struju. Kome je pala na pamet ta ideja?

- U gradu u kojem je izmišljena Vegeta uvijek je trend tražiti načine da budemo prvi i pomičemo granice razvoja. Pratili smo trendove u hrvatskom energetskom sektoru, odlučili iskoristiti kvalitetu i znanje koje imamo u našoj Koprivnici te u partnerstvu s RWE-om biti konsolidator energetskog tržišta u ovoj zemlji. Koprivnica će biti energetski lider od Vukovara do Zagreba, od Dunava do Sutle.

Što je zapravo taj brend KC struja?

- KC struja je brend koji će ne samo Koprivnici nego žiteljima cijele Koprivničko-križevačke županije omogućiti najsigurniju i najpovoljniju cijenu struje u cijeloj Hrvatskoj. Uz najnižu cijenu struje, najnižu cijenu vode i plina, i sve to bez prireza, Koprivnica je najpovoljniji grad za život u RH, ali isto tako lokomotiva razvoja cijele Koprivničko-križevačke županije pa i šire. S KC strujom rast ubacujemo u još veću brzinu.

Koliko će ta struja biti jeftinija od dosadašnje, koje benefite će imati Koprivničani?

- Koprivničanci, kao i svi žitelji Koprivničko-križevačke županije imat će mogućnost dobivanja struje 12 posto jeftinije nego što je dobivaju danas, plus energetske savjete za uštedu koji će biti apsolutno besplatni od strane RWE-ovih stručnjaka. Dakle, nitko nema povoljniju struju od Koprivničanaca.

Iz RWA nude i dvije besplatne štedne sijalice i savjetnika za uštedu energije. Nije li to na neki način podmićivanje građana da prijeđu na njihovu struju uz potporu političara?

- Grad Koprivnica je ostao partner s RWE-om u našoj zajedničkoj kompaniji i zajednički nam je interes razvijati Koprivnicu kao snažan energetski centar. Koprivnica je snažan, moderan, napredan grad i sigurno je da se naše građane ne može podmićivati lampama.

Kako su na ovu ponudu reagirali građani, je li ih tko što pitao?

- Naravno da je smanjenje cijene struje potaknulo pozitivne reakcije, a svako kućanstvo u Koprivnici će dobiti ponudu s paketom KC struja u svoje sandučiće te će nakon toga moći izabrati najbolji i najoptimalniji model za sebe.

Što će biti s onima koji žele ostati u Elektri ili čekati njihov eventualni odgovor?

- Koprivnica je već 660 godina slobodan grad, to će ostati i dalje.

Može li ovakve uvjete ugovora zadržati Koprivničanin koji se preseli u Umag?

- Izuzetno simpatiziram Umag, ali meni osobno je Koprivnica ljepše mjesto za život, nemamo možda more, ali zato imamo hrvatski turistički superbrand Renesansni festival, a i jeftinije cijene energenata, pa nema ni potrebe za seljenje.

Kako ste kao član SDP-a doživjeli obrat Tomislava Sauche na glasovanju u Saboru?

- Tomislav Saucha je odlučio prebjeći HDZ-u i za mene kao SDP-ovca je on završena priča, sretan mu put. Veće je pitanje u kakvu nas to državu pretvaraju apaurin premijer Plenković i HDZ, gdje se za vlast kupuje, prijeti, ucjenjuje, uhljebljuje. Projekti stoje, donose se odluke samo na štetu građana, spašava se samo krupni kapital (Agrokor), a sve zbog malo vlasti. Vrijeme im je da se maknu jer ionako većinu više nemaju.

Kakve su vaše informacije o stanju u Podravki nakon smjene uprave?

- Pričekajmo još malo za neke prve ocjene, no mislim da će Marinu Pucaru trebati jako puno hrabrosti, snage, čvrstine da sačuva Podravku izvan politikantskih igrica od strane HDZ-a i njegovih satelita koji na Podravku gledaju kao na politički plijen kojim bi spašavali neke druge političke sustave i osobe. Ako Pucar bude dovoljno hrabar i čvrst da zaštiti Podravku od takvih osoba, imat će podršku Koprivnice.

Vaš politički mentor Zvonimir Mršić spominje se kao stranački kandidat za premijera. Je li to odraz stanja u SDP-u ili njegovih kvaliteta za to mjesto?

- To je više odraz stanja u državi s ovakvim premijerom kakvog imamo. Zvonimir Mršić nije samo najbolji kandidat SDP-a nego je i puno bolji premijerski kandidat od Andreja Plenkovića. Dokazao se kao kvalitetan gradonačelnik, saborski zastupnik, ali i isto tako kvalitetan gospodarstvenik. On zna kako ova zemlja funkcionira i diše za razliku od Plenkovića koji Hrvatsku najviše voli gledati iz Bruxellesa, a kad treba donositi odluke, osniva partijska povjerenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:55