ZAGLAVILI NA PRIJELAZU

PUTNICI OGORČENI, ČEKALI SU SATIMA NA PRELAZAK GRANICE Otkrivamo zbog čega su se stvorile goleme gužve na Macelju, bit će još i gore!

 CROPIX

Drugi adventski vikend ostat će u gorkom sjećanju putnicima koji su u subotu ujutro preko graničnog prijelaza Macelj zaputili u Sloveniju, Austriju i dalje.

Prema izjavama nekih od putnika s kojima smo razgovarali, na prelazak granice čekalo se skoro četiri sata. Stvorile su se nepregledne kolone kamiona, autobusa i automobila.

Uz to što Slovenci još od travnja najavljeno provode sustavne granične kontrole svih koji ulaze u zemlju pritom skenirajući svaku osobnu iskaznicu i putovnicu, u jednom trenutku prije svitanja u subotu dio ceste prema Maclju zbog snijega bio je neko vrijeme zatvoren za promet.

Tako su, primjerice, putnici koji su krenuli iz Zagreba u Graz u 6.15 sati na odredište stigli daleko iza podneva umjesto u predviđenih 9.30 sati.

Upućeni u problematiku kažu da je slično, ali bez oborina, s tek nešto kraćim čekanjima bilo i proteklog vikenda, dok se do kraja mjeseca očekuje još i veća gužva pa pozivaju putnike na strpljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:32