NOVE NEPRAVILNOSTI

Radman ima vilu i kapelicu, ali ih nije prijavio: ‘Potpuno sam fokusiran na posao‘

- Što se tiče nekretnine u Privlaci - točno je da smo od brata i sestre prošle godine otkupili dvije trećine, rekao je Grlić Radman
 Vanesa Pandzic/Cropix

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je u HRT-ovoj emisiji ‘A sada Vlada‘ potvrdio da je zbog neprijavljivanja isplaćenih dividendi iz više tvrtki platio kaznu od 5.300 eura. Kaznilo ga je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Podsjetimo, kako su jučer pisale novine 24 sata, Radman je u imovinsku karticu propustio upisati čitava imanja. Otkriveno je da vilu na moru nije prijavio, vilu u Zagrebu pogrešno navodi kao vlasništvo supruge, te da u Zagorju ima i kapelicu, no da za nju nema građevinsku dozvolu. Tu je i imanje u Stubičkim Toplicama koje je naslijedio...

Na pitanje o tome ima li još neprijavljene imovine (vila u Zadru i kapelica u Zagorju za koju nema građevinsku dozvolu), Grlić Radman kaže da nema i da su to insinuacije novinara.

- Što se tiče nekretnine u Privlaci - točno je da smo od brata i sestre prošle godine otkupili dvije trećine. A sva ulaganja u kalendarskoj godini se prijavljuju u narednoj godini. Ove ćemo godine to upisati u imovinsku karticu, rekao je i istaknuo da za taj objekt od prvog dana postoji građevinska dozvola.

- Što se tiče Stubičkih Toplica, tu je novinar bio površan ili su zemljišne knjige takve - mi smo u posjedu dokumenata da je objekt legaliziran. Radi se o nasljedstvu oca od 4. listopada 2004. To je kapelica od 4 m2 i namjera oca je bila darovati kapelicu žiteljima stubičkog kraja. To se sada realizira, kaže Grlić Radman za HRT.

Rekao je da se radi o nasljedstvu iz 2019. godine te da je neprijavljivanje te imovine propust jer je on cijelo vrijeme fokusiran na posao. Ništa nije skrivano te je sve prijavljeno poreznoj upravi, ističe Grlić Radman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 22:11