BITKA ZA SVAKI GLAS

RASKOL U SABORSKOM KLUBU 'PROMIJENIMO HRVATSKU' Jedan član je protiv Marića, drugi je za: 'Ne tražim ništa zauzvrat'

Ivica Mišić i Ivan Lovrinović
 Damir Krajac / Darko Tomaš / Hanza Media

Saborski zastupnik Ivan Lovrinović, član kluba "Promijenimo Hrvatsku" je tijekom stanke u Saboru otkrio kako će glasati u slučaju zahtjeva za opozivom ministra financija Zdravka Marića, ali i zahtjevom za opoziv predsjednika Sabora Bože Petrova.

- Nisu se mogli oko ničega dogovoriti, INA-e MOL-a, energetske reforme, kurikularne reforme... Sada vidimo naknadnu pamet, puno neiskrenosti je bilo u tom odnosu. Zalažem se za stabilnost i učinit ću sve da ne pridonesem nestabilnosti. Neću podržati ni Zdravka Marića ni Božu Petrova ni gospodina Jandrokovića - rekao je Lovrinović za N1.

Zastupnik Ivica Mišić iz istog kluba je pak rekao da je dao potpis za Gordana Jandrokovića kao novog predsjednika Sabora:

- Dao sam potpis za Jandrkovića. Ja nisam za rušenje i mislim da sve što se događa nije dobro za hrvatski narod. Most je pokazao da je stranka opstrukcije - rekao je Mišić i dodao da će dati podršku ministru financija.

- Ja kao gospodarstvenik znam da je Todorić bio gazda firme i dat ću podršku ministru Mariću jer mislim da nije kriv za stvari za koje ga se optužuje - rekao je Mišić.

Na pitanje što će dobiti zauzvrat za svoj glas Mišić je rekao da "nikada nije tražio ništa zauzvrat":

- Nikad nisam imao potrebe da molim nekoga - rekao je Mišić.

Mišić je također odbacio da postoji raskol u klubu "Promijenimo Hrvatsku" između njega i Ivana Lovrinovića koji je rekao da neće podržati Marića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:02