MIJENJAJU STRANKU

RASKOL U STRANCI PROMIJENIMO HRVATSKU, LOVRINOVIĆ IZBACIO ČLANOVE KOJI PODRŽAVAJU VLADU 'Ne mogu dopustiti da netko glasa suprotno odlukama stranke!'

Jure Martinović, Ivan Lovrinović i Ivica Mišić
 CROPIX

Saborski zastupnik Ivica Mišić i državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Juro Martinović od danas više nisu članovi stranke Promijenimo Hrvatsku, na čijem je čelu Ivan Lovrinović, priopćili su iz te stranke,¸javlja tportal.

'Nakon što su početkom ljeta razriješeni najviših stranačkih dužnosti, od danas, Ivica Mišić i Juro Martinović nisu više članovi stranke Promijenimo Hrvatsku. Kao što smo se na državnoj razini zalagali za postizanje i vraćanje političke stabilnosti, u proteklom razdoblju tražili smo najpovoljniji način kako to učiniti i u našoj stranci. Zbog toga je Predsjedništvo stranke PH na sjednici održanoj 30. listopada, jednoglasno donijelo odluku koja će omogućiti brži rast i razvoj stranke Promijenimo Hrvatsku', poručuju iz Lovrinovićeve stranke.

Podsjetimo, iako je sam Ivan Lovrinović u Saboru dio oporbe, njegov dojučerašnji stranački kolega Ivica Mišić podržavao je Vladu.

'Premda u stranci njegujemo različita mišljenja došli smo do točke u kojoj ne smijemo dopustiti da netko bude taocem političkih igara i kalkulacija. Zbog toga smo morali donijeti ovakvu odluku, koja je u ovom trenutku, jedino moguća i u interesu je naše stranke', kazao je Lovrinović.

Ponovio je jasan i nedvosmislen stav da je stranka Promijenimo Hrvatsku u ovom trenutku čvrsta oporba koja ne sudjeluje u radu Vlade, ali je u svakom trenutku spremna preuzeti odgovornost pronalaženja rješenja za nagomilane gospodarske, ali i druge društvene probleme u Hrvatskoj. 'Ne mogu više dopustiti da bilo tko u Saboru glasa u suprotnosti s odlukama predsjedništva Promijenimo Hrvatska, ali i statutarnim i programskim ciljevima stranke kao i Etičkom kodeksu. Na taj način, osobe koje su to činile, same su odredile svoju sudbinu u stranci, a ja sam kao odgovoran predsjednik stranke uz podršku Predsjedništva, poduzeo jedine moguće korake – isključenje takvih članova iz stranke', istaknuo je Lovrinović, piše tportal.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:48