NESLAGANJE I NETRPELJIVOST

Raspad koalicije SDP-HNS u Sisku: Gradonačelnica izbacila dogradonačelnika

Mate Piškor / Cropix
 Mate Piškor / Cropix / CROPIX

SISAK – Mjesecima uzdrmana koalicija SDP-HNS na vlasti u Sisku proteklih je dana pred potpunim raspadom. Neslaganje i netrpeljivost idu tako daleko da zamjenik gradonačlenice Vlado Andučić (HNS) otvoreno mjesecima optužuje svojeg koelgu, također zamjenika gradonačelnice Marka Kričku (SDP) za nezakonito postupanje s novcem za sport, a gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da sve to tolerira, odnosno ne želi prekinuti i sankcionirati nezakonito ponašanje. Sve je rezultiralo odlukom gradonačelnice da se Vladu Andučića makne iz gradskog protokola, te da ga se isključi iz skupština trgovačkih društava u vlasništvu grada.

O tim su zbivanjima svjedočili na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u Sisku dogradonačelnik Siska Vlado Andučić, ali i predsjednik Gradskog vijeća iz redova HNS-a Ivan Đumbir i gradski vijećnik i predsjednik HSU-a Boris Curić.

Đumbir je rekao kako je njemu rečeno da su već prikupljeni potpisi potrebnog broja gradskih vijećnika da ga se smijeni, a do toga neće doći ako se 'odmakne' od Vlade Andučića. Andučić je istaknuo kako je SDP-ova gradonačelnica radnim mjestom kupila jednog vijećnika HNS-a, te da čeka što će na poteze gradonačelnice Ikić-Baniček reći gradski odbor SDP-a Siska, jer je koalicijski sporazum između HNS-a i SDP-a potpisao s predsjednicom SDP-a a ne sa sadašnjom gradonačelnicom, iako je riječ o istoj osobi. Boris Curić (HSU) posvjedočio je o nezakonitom trošenju novca iz Zajednice sportskih udruga, što je potvrdila i unutrašnja gradska revizija, te je najavio podnošenje kaznene prijave protiv zamjenika gradonačelnice Marka Kričke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:22