SLAVLJE U STOŽERU

Raspašoj u splitskom HDZ-u! Krstulović Opara: ‘Bio je ovo neuspio udar na državu. Žao mi je ovo kazati, borio sam se za Hrvatsku...‘

Proslavili su uz boce šampanjca i tortu kojoj je bio napisan slogan kampanje ‘Za sve izazove‘

Zrinka Mužinić Bikić, Tonći Glavina, Tomislav Šuta, Ante Sanader

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Raspašoj u prostorijama splitskog HDZ-a! Nakon posljednjih rezultata pred medije su izašli vidno raspoloženi, a predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta poručio je okupljenima da su dokazali da su jedina stranka kojoj je stalo do Splita.

image

Tomislav Šuta

Bozidar Vukicevic/Cropix

- Niti jedna stranka u Splitu nije imala stožer osim nas, svi su pobjegli u Zagreb, njima nije stalo do Splita. Mi smo ovdje u Splitu, a pitanje je gdje je naš gradonačelnik? Nek nam se javi i kaže što želi, ali smatram da su građani jasno poručili da žele HDZ, kontinuitet, razvoj, sigurnost i stabilnost - kazao je Tomislav Šuta.

image

Zrinka Mužinić Bikić, Tonći Glavina, Tomislav Šuta, Ante Sanader

Bozidar Vukicevic/Cropix

Naglasio je da je HDZ pobjednik ovih izbora, a okupljena gomila ushićeno je uzvikivala.

- Ostvarili smo uvjerljivu pobjedu u Hrvatskoj, ali i u desetoj i devetoj izbornoj jedinici. Time smo pokazali da smo kao stranka odlučni, pokazali smo emociju. Ankete su za desetu izbornu jedinicu predviđale šest mandata, ali evo imamo ih sedam, možda i osam. Nadamo se da će do kraja večeri rezultat biti još povoljniji. Pokazali smo snagu, cijelo vrijeme se govorilo da HDZ može jedino pobijediti kada je izlaznost mala, ali dokazali smo suprotno - rekao je.

Bivši gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara, poručio je da su ovime najavili pobjede na sljedećim europskim parlamentarnim izborima, ali i da su predsjednički izbori jasni, prenosi Slobodna Dalmacija.

image

Andro Krstulović Opara

Bozidar Vukicevic/Cropix

- Neuspio pokušaj udara na državu i negiranje državnih institucija, rušenje sustava od strane predsjednika ga je delegitimiralo u svakom smislu. Meni je žao što to moram kazati, borio sam se za Hrvatsku još od 89´ godine i nisam mogao zamisliti da ću imati predsjednika koji će rušiti ustavni poredak. Ovo je znak i najava da mu na predsjedničkim izborima nema mjesta, buduća Plenkovićeva Vlada bit će suzdržana, pouzdana i konstruktivna, ali prije svega domoljubna - poručio je Krstulović Opara.

image

Tonći Glavina

Bozidar Vukicevic/Cropix

Dodao je da će HDZ, Šuta i njegova ekipa slaviti pobjedu i na idućim lokalnim izborima. Obratio se i Tonći Glavina, kandidat na listi devete izborne jedinice.

- Deveta izborna jedinica je još uvijek čvrsta utvrda Hrvatske Demokratske Zajednice. Naši građani su odabrali kontinuitet, Hrvatsku koja je sigurna, stabilna, koja raste i nastavljamo sve pozitivne procese koje smo stvarali - kazao je.

Proslavili su uz boce šampanjca i tortu kojoj je bio napisan slogan kampanje "Za sve izazove" i zapjevali stihove pjesama "Vešeras je naša fešta" i "Kome bi šumilo moje more sinje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:46