NASILJE NA FAKULTETU

RAZBILI GLAVU ŽESTOKOM KRITIČARU HDZ-a Čovjek u crnom tukao ga bejzbol palicom

 Željko Miličević/Klix.ba

MOSTAR - Profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i član Akademije nauka i umjetnosti BiH Slavo Kukić pretučen je u ponedjeljak u svome kabinetu u Mostaru, a napad je okarakterizirao politički motiviranim.

Iz ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije izvijestili su o napadu navodeći da su na tragu sumnjivcu.

"U ranim poslijepodnevnim satima napadnut je profesor Kukić u svome kabinetu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru od strane nepoznate osobe stare oko 35 godina visine oko 185 centimetara i obučen u crnu majicu. Tom prigodom napadač je koristio bejzbol palicu i zadao više udaraca u predjelu glave i tijela od kojih je prof. Kukić raskrvavljen i natečen", rekao je voditelj odjela za odnose s javnošću MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.

Dodao je da je policija identificirala u kojemu se vozilu dovezao napadač te da mu je na tragu.

Profesoru Kukiću je u Centru urgentne medicine ukazana pomoć. Ima više šavova na glavi, oteklina i dovezen je raskrvavljen, pojasnili su.

Kukić, koji je ispred SDP-a BiH bio kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara BiH smatra da je napad politički motiviran, dok policija o tome ne želi nagađati.

"Nije me napao student. Ja sa studentima imam dobre odnose. Ovaj je napad politički motiviran", rekao je Kukić.

On je oštar kritičar politike HDZ-a BiH i blizak je političkim strukturama iz Sarajeva.

Kako piše Klix.ba , Kukić je uvjeren da je napadnut zbog svojih izjava o ratnom zločincu Dariju Kordiću, koje je u nedjelju dao za Federalnu televiziju. "Nadam se da će biti pronađen naredbodavac, jer sam uvjeren da me napao plaćenik, netko tko je možda za ovaj napad dobio 100 konvertibilnih maraka. Ovo je čisti fašizam u Mostaru", kazao je Kukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 11:20