NISU SE DOGOVORILI

Razvod Dijane Čuljak: Prodali palaču za 18 milijuna, a dužni 6,5 milijuna kuna poreza. Hoće li dijeliti i silne dugove?

Posljednjih dana postalo je očito da se urednica na HTV-u i poduzetnik neće mirno razići

ZAGREB - HTV-ova urednica i voditeljica Dijana Čuljak-Šelebaj i poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier koji su ovih dana najavili razvod šestogodišnjeg braka, u postupku podjele imovine morat će, uz sve, podijeliti i oko dva i pol milijuna eura koje su nedavno zaradili prodajom luksuzne kuće u samom centru Zagreba. Hoće li podijeliti i Šelebajeve milijunske dugove na račun poreza, o kojima se u posljednjih godinu dana često pisalo?!

Nisu se dogovorili

Postalo je očito da podjela imovine među dosadašnjim supružnicima neće proći bez sukoba nakon što je Vladimir Šelebaj za medije izjavio: “Netočno je da smo se prije dvadesetak dana o svemu civilizirano dogovorili. Nismo se ništa dogovorili, osobito ne što se novca tiče”.

Inače, obiteljsku kuću u Gundulićevoj ulici, bolje rečeno palači, par je nedavno prodao. Riječ je o gotovo jedinstvenoj nekretnini u Zagrebu - donjogradskoj stambenoj zgradi adaptiranoj u obiteljsku kuću. Zgrada je bila u vlasništvu Dijane Čuljak Šelebaj u kojoj je stanovala sa suprugom.

Nedavno je bračni par nekretninu od 600 kvadrata prodao za oko 2,5 milijuna eura, a kupila ju je Privatna umjetnička gimnazija, čija je osnivačica i vlasnica profesorica Rasima Kajić. Škola je nadavno u Zemljišnim knjigama upisana kao vlasnik, s tim da je upisan i kredit od 1,2 milijuna eura i hipoteka Zagrebačke banke.

- Kupili smo zgradu za školu i uz pomoć HBOR-a. Tek moram ishoditi dokumentaciju za otvaranje škole u ovom prostoru - kazala je Rasima Kajić. Škola je dosad koristila prostore u lijevom krilu Mimare.

Uz bok bivšem ministru

Inače, Rasima Kajić je početkom 90-ih radila u Ministarstvu prosvjete, kulture i športa kao zamjenica ministra i pomoćnica ministra, a u Ministarstvu kulture bila je ravnateljica Zavoda za kulturu i pomoćnica ministra.

Loše poslovanje

Privatnu umjetničku gimnaziju osnovala je 2002. Škola je dosad iznajmljivala prostore u ulici Izidora Kršnjavoga te su odlučili imati svoje. Šelebaji su, inače, sredinom 2000-ih otkupili sve stanove u trokatnici. Zgrada ima oko 15 soba i nekoliko parkirnih mjesta.

Ovdje je nekoć bilo i sjedište tvrtke Core Media, čiji je suvlasnik bio Vladimir Šelebaj Sellier. Supružnici su u zgradu uselili prije oko pet godina, kupili su prvo jedan stan, pa onda i ostale. U to je doba, 2005., tvrtka Core Media ostvarivala, kako je navodila u službenim financijskim izvješćima, ukupne prihode od 1,5 milijuna eura, slijedeće godine, 2006., prihodi su narasli na 1,9 milijuna eura, a trend rasta nastavio se i 2007. i 2008. kad je Šelebajeva tvrtka ostvarila prihode od oko 2,5 milijuna eura.

No, 2010. otkriveno je da je Vladimir Šelebaj Sellier odlukom Ministarstva financija državi dužan oko 6,5 milijuna kuna jer je tijekom 2005., 2006. i 2007. godine na čelu te tvrtke na lažan način prikazivao financije te na taj način oštetio državu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:33