PREDSJEDNIJK SABORA NA UDARU

Reiner: 'Kolege iz SDP-a ne govore istinu'

Željko Reiner
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner izjavio je kako se nada da će premijer Tihomir Orešković dati ostavku prije nego glasanje o njegovom opozivu dođe na dnevni red u Sabor, javlja N1.

"Znate i sami da je i Tomislav Karamarko najavio mogućnost ostavke, kao i Božo Petrov, što bi bilo i najbolje. Mislim da je izgubio povjerenje onih koji su ga istaknuli kao mandatara, tj. HDZ-a", kazao je o premijeru.

Nakon eventualnog opoziva, koji bi na dnevni red mogao doći u četvrtak, Vlada prestaje postojati, kaže Reiner.

Aktualni predsjednik Sabora u razgovoru za N1 je pojasnio da tada počinje rok od 30 dana u kojem idući mandatar treba donijeti predsjednici 76 potpisa podrške. "Za sljedećeg kandidata za mandatara predložen je Zdravko Marić", rekao je Reiner.

Komentirao je i navode Kluba zastupnika SDP-a, koji je optužio Reinera za grubo kršenje zakona i prekoračenje ovlasti jer je na dnevni red plenarne sjednice odbio uvrstiti njihov prijedlog osnivanja istražnog povjerenstva vezano uz izjvu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović oko navodnih nezakonitosti u radu SOA-e.

"Kolege iz SDP-a ne govore istinu", kazao je dalje. "Oni su prijedlog za istražno povjerenstvo o SOA-i podnijeli, ali su nadležne službe imale primjedbe i prijedlog je vraćen na doradu. Danas su poslali novi prijedlog koji će biti na sljedećoj sjednici Sabora. Valja govoriti istinu, čak i u žaru političke borbe", rekao je Reiner o SDP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 16:39