IZBOR HABIJANA

Revoltirani SDP-ovci napustili sabornicu, pogledajte kakve su fotografije ostavili na klupama!

Nakon raskola u stranci, u SDP-ovom klubu je ostalo 13 zastupnika, a iz Plenkovićevih vlada do sada je otišlo 30 ministara pa su mnogi bivši ministri ostali neraspoređeni

Fotografije bivših ministara u sabornici

U izvedbi performansa kojim su željeli pokazati besmislenost sudjelovanja u izboru novog ministra gospodarstva Damira Habijana tako što su napustili sabornicu i na svoje klupe stavili fotografije bivših ministara u vladi Andreja Plenkovića, SDP-ovci su se našli u problemu.

Naime, nakon raskola u stranci, u SDP-ovom klubu je ostalo 13 zastupnika, a iz Plenkovićevih vlada do sada je otišlo 30 ministara pa su mnogi bivši ministri ostali neraspoređeni.

Svaki SDP-ovac na svoju je saborsku klubu stavio fotografiju jednog bivšeg ministra, a jedino je Sabina Glasovac kao potpredsjednica Sabora mogla postaviti dvojicu. Glasovac je iskoristila "privilegij" i na svoju klupu postavila nedavno smijenjenog ministra obrane Maria Banožića i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik stranke Peđa Grbin izabrao si je 30. po redu smijenjenog Davora Filipovića, dok si je Arsen Bauk izabrao također bivšeg ministra gospodarstva Darka Horvata.

Politička tajnica SDP-a, Mirela Ahmetović na svoju je klupu postavila također bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, a u tome se resoru zadržao i Siniša Hajdaš Dončić koji je istaknuo fotografiju Martine Dalić.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Zastupnica Barbara Antolić Vupora podsjetila je na bivšu ministricu regionalnih fondova Gabrijelu Žalac, a zastupnik i bivši SDP-ov ministar Branko Grčić odabrao je bivšeg ministra rada i socijalne skrbi Josipa Aladrovića. Gradonačelnik Koprivnice i predsjednik Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić na svojoj je klupi osovio fotografiju bivšeg ministra državne imovine Gorana Marića, a bivši SDP-ov ministar financija Boris Lalovac odabrao je njegovog prezimenjaka i svog nasljednika Zdravka Marića.

Zastupnica iz Pule, Sanja Radolović na svoju je klupu postavila fotografiju bivšeg ministra Marka Pavića, liječnica i zastupnica Andreja Marić istaknula je bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića, dok je zastupnica Martina Vlašić Iljkić odabrala bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića, a Boška Ban Vlahek bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića.

image

Damir Habijan i Gordan Jandroković

Damjan Tadic/Cropix
image

Damir Habijan

Damjan Tadic/Cropix

Uz sav trud SDP-ovaca čak je 16 bivših Plenkovićevih ministara ostalo "neraspoređeno". Međutim, ni jedna stranka u Saboru, osim HDZ-a, nema dovoljno zastupnika da bi mogla na njihove klupe postaviti sve bivše Plenkovićeve ministre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 17:39