NAKON 12 GODINA

Rohatinski najavio odlazak: Premijer mi je u telefonskom razgovoru rekao da suradnja više nije moguća!

 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Svjetska banka predstavila je studiju "Zlatni rast: Vraćanje sjaja europskom gospodarskom modelu". Na prezentaciji je, kako je najavljeno, bio i predsjednik Republike Ivo Josipović koji se i obratio nazočnima.

U uvodnom dijelu, koji je bio otvoren za medije, javnosti se obratio i guverner HNB-a Željko Rohatinski , potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić te voditelja Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Hongjoo Hahm.

Prezentacija se održala u Hrvatskoj narodnoj banci, no akreditirani novinari su mogli biti nazočni samo uvodnom dijelu prezentacije, jer će studija biti javno predstavljena dan kasnije.

Rohatinski je zaključio kako Hrvatska mora štedjeti, ali se paralelno i razvijati. Kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr , Vlada će ovaj tjedan donijeti odluku o ovom pitanju.

Na kraju svog obraćanja javnosti, guverner Rohatinski je izjavio kako vjeruje da su stavovi Svjetske banke sukladni s Vladinim i sa stavovima HNB-a na čelu s novim guvernerom.

- Hvala svima, a pogotovo hrvatskoj javnosti koja me podržavala ovih 12 godina, rekao je Rohatinski.

- Predložio sam Vladi nastavak suradnje, no ona je ocijenila da suradnja više nije moguća, dodao je.

- Premijer Zoran Milanović osobno mi je telefonirao prije nekoliko dana, rekao je Rohatinski na pitanje tko mu je dao tu informaciju.

Rohatinskom novi mandat. Trebamo li biti zadovoljni?

Podsjetimo, još pred manje od mjesec dana činilo se da je Rohatinski dogovorio s Vladom i treći mandat na čelu HNB-a, uz stipulaciju da na tom mjestu ne bi proveo još punih šest godina, već je navodno postignut dogovor da bi Rohatinski na svom mjestu ostao još godinu, najviše dvije, a da bi nakon toga njegova funkcija pripala njegovu sadašnjem zamjeniku Borisu Vujčiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 05:22