'RAZMIŠLJAJTE PREVENTIVNO'

SABORSKI ZASTUPNIK ZAMOLIO POLICIJU DA PROGLEDA KROZ PRSTE VOZAČIMA ZA MARTINJE Ministar se složio: 'Nadam se da će policija poslušati vašu rečenicu'

 
Darko Horvat i Damir Felak
 CROPIX

Otvorenje Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima u petak obilježila je i neuobičajena zamolba HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Felaka tijekom pozdravnog govora, koju je podržao i ministar gospodarstva Darko Horvat, prenosi epodravina.

Felak se osvrnuo i na predstojeće Martinje, no na nedostojan način.

– Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi i da progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a. Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše – rekao je, uz smiješak, Felak.

Drugim riječima izaslanika Hrvatskog sabora pozvao je na gledanje kroz prste alkoholiziranim vozačima, iako podaci govore da je prošle godine gotovo 25 posto svih nesreća izazvano vožnjom pod utjecajem alkohola, kazne neodgovornim vozačima višestruko su povećane novim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Zanimljivo je da ga je u tome podržao i ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat.

– U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice – rekao je ministar, a prenosi epodravina.

Zagreb, 290519.
HUB 385. Petraèiæeva 6.
Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavic predstavio je novi Poziv Europskog socijalnog fonda za dostavu projektnih prijedloga Jacanje poslovanja drustvenih poduzetnika  faza I ukupne vrijednosti 100.010.000 kuna.
Na fotografiji: Darko Horvat.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX
Darko Horvat

Ubrzo nakon što je ova vijest objavljena u većini medija, oglasio se ministar Horvat i na Facebooku poručio da njegova izjava dana u Križevcima sadrži krive konotacije i ne odražava njegov osobni stav.

- S obzirom da je moja posljednja izjava prilikom otvorenja gospodarskog sajma u Križevcima interpretirana na razne načine koji u sebi sadrže krivu konotaciju i nikako ne odražavaju moj osobni stav, ovim putem želim vrlo jasno poručiti svim našim građanima – ovaj vikend budite posebno oprezni i odgovorni sudionici prometa! Olakšajmo na taj način posao našim vrijednim djelatnicima policije za koje vjerujem da će, savjesno kao i do sad, obaviti svoju dužnost na opću dobrobit i sigurnost svih nas zajedno. Razmišljajte preventivno!

Stoga, planirate li ovog vikenda proslaviti Martinje uz koju čašicu, nemojte sjedati za volan, već se unaprijed organizirajte i sigurno se vratite svojim domovima! Za nesreću je dovoljan samo jedan trenutak nepažnje. Upravo zbog toga, nemojmo slavlje i veselje pretvoriti u tragediju. Zaštitite sebe i ostale sudionike u prometu!, napisao je ministar gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:40