PRVI ČOVJEK PRISAVLJA

Samo dva kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a

Natječaj za glavnog ravnatelja HRT -a otvoren je do preksutra, a na Markov trg u saborski Odbor za informiranje i medije do danas su stigle tek dvije prijave. Jednu je, prema neslužbenim informacijama poslao Duško Radić, trenutno glavni urednik Hrvatskog radija, a druga još uvijek nije otvorena.

U Odboru međutim očekuju da najviše prijava dođe upravo posljednji dan, ali i nakon četvrtka budući da se kod takvih prijava najviše kandidata odlučuje na slanje preporučenom poštom.

Predsjednik Odbora Branko Vukšić procjenjuje kako bi cijela procedura izbora glavnog ravnatelja HRT-a mogla završiti do kraja listopada. Budući da će prva sjednica jesenskog zasjedanja Sabora, prema nekim informacijama, biti sazvana za 19. rujna Vukšić najavljuje kako će i Odbor u tom tjednu održati sjednicu na kojoj će razmotriti prijave za glavnog ravnatelja.

Na toj sjednici Odbor bi tek trebao konstatirati koliko je stiglo prijava te koji kandidati odgovaraju uvjetima iz natječaja. Zatim bi trebala biti sazvana nova sjednica Odbora na kojoj će biti obavljeni razgovori sa kandidatima. Tek nakon toga Odbor bi Saboru trebao predložiti kandidata za glavnog ravnatelja. Iako Zakon ne prezicira koliko kandidata Odbor predlaže Vukšić kaže kako nema smisla predlagati više od jednog.

- Kukuriku koalicija ionako ima većinu u Odboru i Saboru i biti će izabran onaj za koga se oni odluče - objašnjava Vukšić.

S imenima mogućih glavnih ravnatelja špekulira se već mjesecima. Spominjalo se takvo da su za preuzimanje mjesta prvog čovjeka HRT-a zaintresirani Goran Rotim, Goran Radman, Saša Runjić, kao i trenutni v.d. ravnatelja Domagoj Novokmet .

Istovremeno s procedurom izbora za glavnog ravnatelja Odbor za medije provodit će i onu za Programsko vijeće i Nadzorni odbor. A za ta tijela itekako ima zainteresiranih - za 9 mjesta u Vijeću stigla je 31 prijava, a za četiri u Nadzornom odboru njih 19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:52