KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU

SANDRA ŠVALJEK 'U Zagrebu je na djelu sveopća fontanizacija, a toliko je neriješenih problema. U drugom krugu pobjeđujem, a s Bandićem neću koalirati'

 Bruno Konjević / Hanza Media

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek gostovala je u nedjelju u emisiji Točka na tjedan televizije N1 u kojoj je izrazila uvjerenje da joj trendovi idu u korist te da će pobijediti u drugom izbornom krugu.

- Daju mi veliku šansu za drugi krug. Građani su prepoznali kvalitetu i prednost nezavisnog kandidata. I ankete su pokazale da je vjerojatnost za ulazak u drugi krug prilično velika, a tamo ja pobjeđujem. Ankete su indicija trenutnog stanja. Razlika između nas troje na vrhu je na razini statističke greške. Vjerujem da će trendovi ići u moju korist, rekla je.

Na pitanje voditeljice Nataše Božić s kim bi se radije voljela susresti u drugom krugu, Švaljek je rekla da joj to nije važno.

- Prednost u odnosu na Bandića je gotovo 20 posto, a na Mrak-Taritaš je oko 13 posto, izjavila je.

Kao svoj glavni adut ističe nezavosnost od velikih stranaka.

- Mislim da je to ključna stvar. Građani žele da ono što sada imamo u Zagrebu, a to je klijentelizam, nestane i da grad vode stručni ljudi. Ja sam predstavila svoj stručni tim i mi nudimo rješenja za probleme koji dugo nisu riješeni u Zagrebu, kaže Švaljek, koja inzistira da nakon izbora njezina lista neće koalirati s listom Milana Bandića.

Nije htjela reći koga smatra opasnijim suparnikom.

- To će građani odlučiti. Ja se borim za prvo mjesto. Moja kampanja se financira kako se jedino može. To su donacije u malim iznosima i uplate stižu. To su uplate meni nepoznatih ljudi u manjim iznosima i one mene ne opterećuju, rekla je.

Osvrnula se i na brojne fontane koje su sagrađene diljem grada proteklih godina.

- U Zagrebu već gledamo nekoliko godina sveopću fontanizaciju. To je lijepa dekoracija, ali puno je neriješnih problema od vrtića, škola, do toga da brojna kućanstva nemaju vodovod i kanalizaciju. To je pogrešno odabran prioritet. Čak i ako je samo to da Bandić nameće svoj ukus ni to nije dobro, kazala je Švaljek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:45