LOKALNI IZBORI

Sanja Radolović (SDP): Bez obzira na titulu, Grad Pula danas nije prijatelj djece

Radolović je istaknula kako Grad mora snažnije poduprijeti razvojne aktivnosti pulskog Sveučilišta
Sanja Radolović
 Goran Šebelić/Cropix

SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Sanja Radolović ocijenila je u ponedjeljak da taj grad nije prijatelj djece iako od 2011. ima tu titulu jer djeca ne mogu računati na njegovu pomoć pri nabavi radnih bilježnica, a osim toga, sva djeca nemaju pravo na topli obrok.

"Danas je u Puli 4600 osnovnoškolaca koji pohađaju 11 osnovnih škola na području grada, te je žalosno da oni svih ovih godina ne mogu računati na pomoć Grada Pule pri nabavi radnih bilježnica, a za gradski proračun to ne predstavlja značajno financijsko opterećenje", istaknula je Radolović i dodala kako, osim toga, sva djeca u pulskim školama nemaju pravo na topli obrok.

"Uz sveopću pošast u obliku pretilosti djece, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, smatram kako uvođenje planiranog nutritivno kvalitetnog besplatnog obroka za sve osnovnoškolce znači ulaganje u budućnost i smanjenje zdravstvenih tegoba u kasnijoj dobi", rekla je.

Radolović je istaknula kako svako dijete mora imati pravo na topli obrok u školi te da se svoj djeci mora osigurati jednosmjenska nastava kako bi se poslijepodne mogla baviti sportskim, glazbenim i ostalim aktivnostima.

"Naime, sve to utječe na zdravlje i pravilan razvoj djece, ali i omogućavanje roditeljima u lakšem balansiranju obiteljskog i poslovnog života", ocijenila je, ističući kako je zato potrebno poboljšati kvalitetu smještaja djece, a prioritet je izgradnja novih dječjih vrtića te sufinanciranje posebnih programa brige za djecu u popodnevnim satima. Kako je istaknula, radni dan sve većeg broja roditelja ne završava u 16 sati.

Izgradnja škole na Gregovici, vrtića na Sv. Polikarpu Sisplacu i dogradnja Osnovne škole Kaštanjera bit će njezini prvi potezi u vezi s izobrazbom u Puli.

Govoreći o visokom obrazovanju, Radolović je istaknula kako Grad mora snažnije poduprijeti razvojne aktivnosti pulskog Sveučilišta, kao što su otvaranje novih studijskih programa, povezanost obrazovnih i istraživačkih institucija te povećanje međunarodne suradnje, jer one pridonose otvaranju novih radnih mjesta te povećanju studentske populacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 11:42