BRINE IH BERNARDIĆ

SDP-ov vrh pribojava se ‘novog Bandića’ u Zagrebu

 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - “ Ivo Jelušić hoda uzdignute glave, a pobjednici imaju gorak okus pobjede”, najkraći je zaključak današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o unutarstranačkim izborima u Zagrebu.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon sjednice nije želio govoriti o sukobu u zagrebačkom SDP-u istaknuvši tek kako je stanje u toj organizaciji demokratsko, “kakvo nikad neće biti u HDZ-u”. Ipak, doznajemo kako je Mirando Mrsić kolegama poručio da se ne zavaravaju ako misle da sukoba neće biti.

- Bilo je govora o tome da smo prije trebali sjesti i dogovoriti se o izborima. I Milanović je svjestan da se stranka podijelila, ali se distancirao jer mu je to, tijekom izbora, bilo pametnije - prepričao nam je jedan SDP-ovac.

- Kontrolirat ćemo rad zagrebačkog SDP-a. Više nećemo šutjeti i skrivati se kao za vrijeme Milana Bandića, napokon smo otvoreno progovorili o problemima i dogovorili se kako ćemo iz loših iskustava pokušati izvući najbolje - dodao je.

Davor Bernardić, pak, pozvao je na zajedništvo iako iz razgovora sa SDP-ovim članovima doznajemo da su ga mnogi prozvali zbog lobiranja tijekom izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:18