OTVORENO NA HTV-u

SDP-ovac BAUK 'Bliže smo dogovoru nego što je itko bio u zadnjih 30 dana'; HDZ-ovac REINER 'SDP i Most nemaju potrebnih 76 potpisa'

Reiner je pročitao i izjavu Bože Petrova ovjerenu kod javnog bilježnika...
 EPH

Hoće li predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak konačno dodijeliti mandat za sastavljanje nove Vlade i koliko dugo bi ta Vlada mogla trajati? O toj se temi u ponedjeljak navečer raspravljalo u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, u kojoj su, između ostalih, gostovali i Arsen Bauk iz redova koalicije Hrvatska raste te Željko Reiner iz Domoljubne koalicije.

Bauk je, kako piše HRT, rekao da je uvjeren da će zastupnici iz njegove koalicije te drugih lista dati svoj potpis za čelnika Mosta Božu Petrova kao mandatara buduće Vlade. 'Vjerujem da će saborski zastupnici s liste koalicije Hrvatska raste i s onih lista koje su nas podržale potpisati da Božo Petrov bude mandatar', izjavio je.

'U tom slučaju vrlo je izgledno da Zoran Milanović bude predložen za predsjednika Hrvatskog sabora', potvrdio je Bauk. 'Idemo prema rješenju, a Hrvatska će uskoro dobiti stabilnu i dobru Vladu. Puno smo bliže dogovoru nego što je itko bio u zadnjih 30 i nešto dana', dodao je.

Bauk je pritom napomenuo kako vjeruje da predsjednica Grabar-Kitarović niti želi niti može reći da joj se ta opcija ne sviđa.

Željko Reiner iz Domoljubne koalicije je u Otvorenom HRT -a rekao kako je uvjeren da koalicija Hrvatska raste zajedno s Mostom nema 76 potpisa i da će zato u utorak kod predsjednice tražiti odgodu. Reiner je podsjetio na izjavu Bože Petrova koju je ovjerio kod javnog bilježnika o tome da će podnijeti ostavku i saborski mandat staviti Mostu na raspolaganje ako se Most jednostrano pridruži nekoj koaliciji.

'Ako je temeljni uvjet Mosta bio tripartitno dogovaranje, kako je sada odjednom moguće dipartitno', zapitao se Reiner.

I dalje je optimističan i vjeruje da ako je Domoljubna koalicija bila relativni pobjednik izbora, onda nema razloga da ne bude i konačni.

Arsen Bauk rekao je Reineru da otvoreno kaže ako želi reći da mostovci ne žele dati potpise Petrovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:35