NIJE ZABRINUT > RADIO JE SVE PO ZAKONU, KAŽE

SDP-ovac tek ušao u Sabor, a već na optuženičkoj klupi: Marijo Moharić mora pred suca zbog optužbi za kazneno djelo

varazdin 120607mario moharicnacelnik opcine goricanfoto zeljko hajdinjak /cropix
 zeljko hajdinjak / cropix

Marijo Moharić, zastupnik SDP-a, mogao bi biti prvi član novog Hrvatskog sabora koji će sjesti na optuženičku klupu. Protiv Moharića, dugogodišnjeg načelnika Općine Goričan, Opće je državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo optužnicu zbog prijave da je nesavjesnim radom u službi počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti, pišu mnovine.biz .

Moharić će se na klupi naći tek ukoliko mu se skine imunitet u Hrvatskom saboru. Da će se upravo to i dogoditi dao je naslutiti i sam Moharić.

- Ne vidim u tome nikakav problem. Protiv mene su nezadovoljnici u Općinskom vijeću podnijeli dvije kaznene prijave, a optužnica je podignuta temeljem prijave koju su podnijeli vijećnici lokalnog HDZ-a i Stjepan Blagus još prije tri godine. Naime, nakon što sam otpustio njihovog člana i tadašnjeg pročelnika općinskog upravnog odjela, spomenuti vijećnici su 2008. protiv mene podnijeli kaznenu prijavu računajući da će mi tako onemogućiti izlazak na lokalne izbore 2009. godine - izjavio je u razgovoru za emedjimurje.hr .

SDP-ov saborski zastupnik je uvjeren kako je donosio odluke koje su utemeljene na zakonu, a tvrdnje da je zaposlio vlastitu ljubavnicu, kao da ga je u poslu vodila samovolja, najodlučnije odbacuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:00