HRVATI, DOBRODOŠLI

Šef Delegacije Europske Unije u Hrvatskoj Paul Vandoren: Dočekujemo vas raširenih ruku!

Šef Delegacije EU-a istaknuo je i kako je nestrpljiv dok se ne završi proces ratifikacije pristupnog ugovora u Hrvatskoj i u zemljama članicama
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Europska unija dočekuje hrvatski narod otvorenih ruku - poručio je Hrvatskoj šef Delegacije EU-a Paul Vandoren nakon objave prvih referendumskih rezultata. Smatra kako podrška Hrvata ulasku u Uniju pruža europsku perspektivu cijeloj jugoistočnoj Europi.

- EU dočekuje hrvatski narod raširenih ruku. Malo sam nestrpljiv dok ne završi proces ratifikacije pristupnog ugovora u Hrvatskoj i u zemljama članicama. No, 1. srpnja 2013. Hrvatska će biti punopravna članica, mi se tome nadamo, to očekujemo i želimo - istaknuo je Vandoren obraćajući se javnosti u zgradi Hrvatskog sabora.

Snažnu potporu građana EU na referendumu Vandoren vidi kao dobru vijest za Zagreb, Bruxelles i susjedne zemlje. Naglašava kako se time otvara perspektiva ulaska u Uniju cijele jugoistočne Europe.

Osvrnuo se i na broj Hrvata koji je glasao protiv ulaska.

- Moramo razumjeti da hrvatski narod ima dvojbe, jer budućnost možda nije potpuno jasna. Neke članice EU-a imaju teškoća i to ne ostavlja dobru sliku. No, mi smo predani rješavanju tih teškoća i prevladat ćemo ih u bliskoj budućnosti - rekao je Vandoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:43