BERNARDIĆ U PULI

ŠEF SDP-a NAPAO TERCET KOJI GA JE NAPUSTIO 'Jeste li primijetili u kojim su trenucima odlazili iz stranke? Vrlo zanimljiv tajming...'

Davor Bernardić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić četvrtak je proveo u Puli gdje mu je glavna tema bila kriza u brodogradilištu Uljanik, no pored obračuna s HDZ-om i IDS-om koje proziva za loše poslovanje istarskog brodograditelja, nije se propustio obračunati ni s oponentima u svojoj stranci. Točnije, onima koji su otišli iz SDP-a.

Bernardić je primijetio kako je zanimljiv tajming u kojemu su pojedini članovi, redom saborski zastupnici, napustili SDP. Tako je podsjetio da je Tomislav Saucha istupio iz stranke u vrijeme kada se glasalo o (ne)povjerenju ministru financija Zdravku Mariću. Podsjetimo, Sauchin glas je tada spasio vladu Andreja Plenkovića od pada i prijevremenih izbora.

Nastavljajući niz Bernardić je primijetio da je požeški SDP-ovac Zdravko Ronko izašao iz stranke u vrijeme kada je na dnevnom redu bila afera s bivšom ministricom gospodarstva Martinom Dalić, te konstatirao da je Bojan Glavašević stranku napustio sada kada je ponovo na dnevnom redu afera Agrokor.

Bernardić ističe da pojedini SDP-ovci napuštaju stranku u trenucima kada HDZ upada u ozbiljne političke krize.

Zanimljivo je da su se Bernardićeve optužbe nadovezale na objavu Mladena Kešera, predsjednika koprivničko- križevačkog SDP-a. On je u ponedjeljak na Facebooku, i to nekoliko sati pošto je objavljeno da je Glavašević istupio iz stranke, napisao:

"Danas mi je ugledni SDP-ovac rekao da mu HDZ nudi 300.000 eura da istupi iz SDP-a".

Nakon toga uslijedili su komentari u kojima se ciljalo na Glavaševića, no Kešer ja napisao da se ne radi o njemu.

Kako je riječ o ozbiljnim optužbama za političku korupciju, reagirala je policija u suradnji s Državnim odvjetništvom. U Državnom odvjetništvu su nam rekli da su Kešera pozvali na razgovor, ali im nije dao nikakve konkretne informacije kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje.

Valja pripomenuti da Kešer spada u SDP-ovce koji bezrezervno podržavaju Bernardića na čelu stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 10:57