TEŠKA ODLUKA

ŠEFICA DUBROVAČKOG SDP-a OLGA MURATTI NAPUŠTA STRANKU 'Odlazim zbog loših odnosa među ljudima'

Olga Murati u prošlom je sazivu bila predsjednica dubrovačkoga Gradskog vijeća.
 Tonči Plazibat / CROPIX

DUBROVNIK - Olga Muratti, donedavna predsjednica dubrovačkog SDP-a izvijestila je danas kako odlazi iz SDP-a nezadovoljna stanjem u stranci.

Uoči sjednice dubrovačkoga Gradskog vijeća Muratti je na kratkoj konferenciji za novinare izjavila kako podnosi ostavku na članstvo u SDP-u, u kojem je od 1973. godine, jer se "ne može složiti s lakoćom donošenja neutemeljenih odluka i lošim odnosima prema ljudima".

"Ovo je za mene bila teška odluka, možda i najteža u životu", kazala je Muratti donedavna predsjednica dubrovačke organizacije SDP-a, koju je Predsjedništvo SDP-a nedavno raspustio i povjerenikom imenovao Vedrana Lendića iz Splita.

Dodala je kako se "nikako ne može složiti s lakoćom donošenja neutemeljenih odluka i ovakvim lošim odnosima prema ljudima, a što se događa u SDP-u".

Donedavna predsjednica dubrovačkog SDP-a Muratti se kandidirala na unutarstranačkim izborima za dubrovački SDP, no prošlog tjedna, ususret izborima Predsjedništvo SDP-a je raspustio dubrovačku organizaciju i imenovao povjerenika Lendića.

RASPUŠTEN SDP U DUBROVNIKU Razloge će objaviti idućeg tjedna

Također Olga Murati u prošlom je sazivu bila predsjednica dubrovačkoga Gradskog vijeća.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima dubrovački SDP je, u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika i Bošnjačkom demokratskom strankom, osvojio svega četri viječnička mijesta, od 25 koliko ih ima u dubrovačkom Gradskom vijeću.

Inače, početak današnje sjednice Gradskog vijeća Dubrovnika osiguravalo je desetak pripadnika specijalne policije kako bi spriječili moguće nerede zbog prosvijeda inicijative " Srđ je naš". Pred ulazom se, naime, okupilo dvadesetak prosvjednika s majicama 'Srđ je naš' i transparentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:55