AFERA CORE MEDIA

Šelebaja razotkrila tajna bilježnica o poslovanju: U njoj su zapisani SVI oni s HRT-a kojima je na crno isplaćivao honorare!

 Neja Markičević / CROPIX

O bilježnici u kojoj je Vladimir Šelebaj Sellier navodno vodio stvarnu evidenciju troškova poslovanja tvrtke Core Media, pa tako bilježio i imena onih kojima je na crno isplaćivao honorare, godinama se priča u krugu upućenih na HRT-u .

Navodno je bilježio poznata imena i iznose koje im je isplaćivao te je vodio i bilješke o nekim troškovima preko kojih je, kako ga tereti Županijsko državno odvjetništvo, počinio kazneno djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Tereti ga se s još pet osoba za malverzacije teške 9,3 milijuna kuna. Izvor na HRT-u uvjeren je da su istražitelji u posjedu sporne bilježnice, čim su uspjeli ući u trag tvrtkama povezanim s Core Medijom.

- Jednom sam čak i vidio tu bilježnicu, a pričalo se o njoj jer su bili zavedeni svi honorari isplaćeni djelatnicima HRT-a te drugima koji su radili na njihovim projektima - ispričao je naš izvor.

Pridružena poduzeća

Nakon Šelebajeva uhićenja, u četvrtak su kriminalisti priveli Tončeka Mandića, Igora Šumakovića i Vladu Bučana te supružnike Marija i Kristinu Cikač. Oni su u fokusu istrage poslovanja Core Medije, tvrtke o čijim se stvarnim vlasnicima još od 2008. vode polemike. Producent Edvin Softić, bivši partner supružnika Šelebaj, nakon što su ga izgurali iz posla podnio je prijavu tvrdeći da su stvarni vlasnici Core Medije Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak koji su ga i prevarili. Kao vlasnik tvrtke vodio se odvjetnik Vladimir Mamić.

Neslužbeno doznajemo da je Mamić postao vlasnik Core Medije 2005. dok je radio u odvjetničkom uredu Škarica i partneri, ali da nije imao, doznajemo, nikakve veze s aktivnostima tvrtke, pa tako ni kontakta sa stvarnim vlasnicima. Istražitelji trenutno pokušavaju ući u trag poslovanju Šelebajeve tvrtke i drugih pridruženih poduzeća. Tonček Mandić, jedan od uhićenih, vodi se kao odgovorna osoba tvrtki Bum tras te Moveo koja je imala sjedište u Gundulićevoj 55, na istoj adresi gdje i Core Media.

Bučan je radio u računovodstvu Core Medije. Šumaković je producent, a supružnici Cikač vlasnici TV studija u bivšoj tvornici Katran na Radničkoj cesti, koji su navodno izgubili jer nisu plaćali najam.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 18:52