56 DANA POTRAGE

SIN ŽENE UBIJENE U DUBRAVI ZA JUTARNJI ‘Ne spavam mirno, ali i dalje čekam ubojicu moje majke’

Znam da policajci marljivo rade, ali na rubu sam živaca, kaže Slavko Goranović

Punih 56 dana Slavko Goranović živi u neizvjesnosti i pod danonoćnom policijskom zaštitom, a istražitelji i dalje tapkaju u mraku tragajući za dvostrukim ubojicom sa zagrebačkog Žutoga brega koji je upravo Slavku poslao stravičnu poruku.

Na kućnom pragu hicima iz pištolja lanjskog mu je prosinca bešćutni atentator ubio majku Vukosavu (55) i tetu Milicu Zebu (53) te teško ranio tetka Stipu (51).

- Katastrofa. I dalje se ne zna tko je ubio dvije nevine žene pune života. Ali ja ga čekam. Nema koga ne poznajem a da nije bio na obavijesnom razgovoru. Istražitelji su do sada razgovarali s tisućama ljudi. Svaki dan zovem, često i odem u policijsku postaju. Raspitujem se na sve strane. Teško je kad se izgubi majka. I to još na ovakav brutalan način. Na rubu sam živaca! Znam da policajci marljivo rade, baš kao što me i čuvaju. No, ne spavam mirno, niti ću ikada više spavati. Nitko mi nikada nije prijetio. Nitko me nikada nije tukao. Nikom ništa nažao nisam učinio! Dvije godine svi su znali da ću za Njemačku. Razmišljao sam o tome sve vrijeme jer sam vidio da u Hrvatskoj kao vlasnik tvrtke nemam perspektivu. I nisam ni od koga bježao. Od 20. prosinca trebao sam biti na godišnjem, doći kući i proslaviti blagdane u obitelji. Na kraju sam dva tjedna prije toga zavijen u crno - ispričao je prepun tuge i nevjerice 32-godišnji Slavko. Iako je Miličin suprug Stipo tijekom napada vidio napadača te se s njim čak i uhvatio u koštac, kao i činjenica da je oči u oči s ubojicom bila i susjeda koja je toga trenutka prolazila ulicom, izrađeni fotoroboti, nažalost, nisu dali rezultate.

- Nemam riječi. Jednostavno nemam riječi. A kamoli komentar - poručio je kratko vidno shrvani Stipo Zeba, pred čijim su se očima ugasili životi supruge i njezine sestre.

Crnokosi ubojica debljih obrva, visok oko 170 cm, za sada se pritajio. Kako to obično biva, nastoji promijeniti izgled do neprepoznatljivosti, stopiti se s masom.

Zbog toga su zagrebački kriminalisti dodatno na sto muka. Glavna verzija događaja je atentatorova osveta zbog navodnog Slavkova duga iz prošlosti kao direktora posrnule tvrtke Autoklasik koja grca u dugovima. Ono što je ostalo u sjećanju svjedocima je specifičan, podeblji zaštitni prsluk koji je ubojica nosio. U manje od dvije minute ispalio je hrpu metaka, ugasio dva ljudska života i razorio više obitelji. Ostavio je ranjenog Stipu da sjedi okružen krvavim prizorom i izvikuje: “Spasite moju ženu! Milice, Milice moja!”Druga verzija koju istražitelji ne isključuju je, pak, da su dvije žene bile žrtve neuspjela razbojništva.

POLICIJA I DALJE TRAGA Ispituju ljude i provjeravaju recidiviste

Policija ne posustaje u ovom slučaju. Jednakim intenzitetom tragaju za ubojicom kao i prvoga dana. Na vrućoj istražiteljskoj stolici redaju se deseci ljudi, listaju se fotografije recidivista, analiziraju prikupljeni tragovi na poprištu mučkih ubojstava... No, kada se ubojici i uđe u trag, za obitelj Goranović i Zeba to neće biti nikakva satisfakcija. Oni su u 2014. godinu ušli bez svojih voljenih. G. M.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:27